Steaua Roșie Belgrad a învins (și) pe Fenerbahce Istanbul

Steaua Roșie Belgrad a mai făcut o victimă celebră. Campioana Serbiei a învins-o pe cea a Turciei, nimeni alta decât Fenerbahce Istanbul. Confruntarea desfășurată la Pionir (Aleksandar Nikolic Arena), contând pentru etapa a 17-a din sezonul regulat al Euroligii, s-a încheiat cu scorul de 75-73.

Sârbii au marcat ultimele șase puncte ale confruntării, după care Ognjen Kuzmic s-a evidențiat cu un capac asupra lui Ekpe Udoh, pentru a consfinți victoria lui Crvena Zvezda. Pivotul ex-iugoslav, campion NBA în 2015 cu Golden State Warriors, a totalizat 21 puncte, 8 recuperări (5 ofensive) și 2 capace pentru 28 la eficiență.

Charles Jenkins a punctat de la semidistanță, pe o acțiune unu la unu, din fața lui Nikola Kalinic cu 12 secunde înainte de final. Fostul jucător al Stelei Roșii Belgrad a stat la distanță prea mare de americanul naturalizat al ex-iugoslavilor, pentru a împiedica o încercare de pătrundere a acestuia.

Obradovic a cerut timp de odihnă (urmăriți cu atenție momentul premergător reușitei lui Jenkins, Obradovic parcă presimțind că nimic nu îl poate opri pe Jenkins la faza reușitei decisive), iar la reluare Kostas Sloukas l-a pus pe Udoh în situație de unu la unu cu Kuzmic. Duelul foștilor pivoți de la Golden State s-a încheiat cu un capac al celui din urmă, urmat de uralele de bucurie venite din tribunele grandiosului Pionir, templul baschetului ex-iugoslav, o zonă a Europei în care sportul cu mingea portocalie este religie, în pofida uriașelor probleme logistice, organizatorice și financiare.

Interesant este faptul că trei sferturi s-au încheiat la egalitate: 23-23 în primul act, 17-17 în cel de-al 3-lea, respectiv 14-14 în secvența decisivă. Sârbii au avut 21-19 în sfertul al 2-lea.

În pofida faptului că a avut doar cinci reușite de pe semicerc, a celor 11 triple cu 40% din partea turcilor, respectiv a procentajului de 57% la două puncte pentru Fener, formația din capitala Serbiei a reușit să se impună.

Charles Jenkins (foto) a bifat 14 puncte, iar Marko Simonovic a venit din nou cu o contribuție magistrală de pe bancă – 12 puncte, 5 recuperări pentru Steaua Roție, În replică, Fenerbahce a beneficiat de câte 16 puncte de la Udoh și Datome, respectiv 12 puncte cu 6 recuperări de la Bogdan Bogdanovic.

Zeljko Obradovic nu a beneficiat de serviciile lui Pero Antic, fiind nevoie să joace în afara pozițiilor consacrate cu Jan Vesely, Nikola Kalinic și Luigi Datome. De asemenea, James Nunnally a avut doar trei minute de joc. Prin urmare, rotația de bază a turcilor a cuprins șapte jucători.

Echipa antrenată de către Dejan Radonjic obține a 4-a victorie consecutivă. Această serie cuprinde victorii, tot pe teren propriu, în compania celorlalte două super favorite ale actualei ediții de Euroligă – CSKA Moscova (78-67) și Real Madrid (82-70). Sârbii au 9-8 la general și continuă lupta pentru un nou în playoff, chiar dacă au cel mai mic buget din competiție.

Fenerbahce Istanbul are 10-7 la general și se îndepărtează la două meciuri de Olympiacos Pireu, a 2-a clasată în ierarhia generală. Așadar, galben-albaștrii au doar o victorie mai mult decât ex-iugoslavii.

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.