CSA Steaua – cel mai mare brand din sportul românesc – aniversează 68 ani de existență

Cel mai mare și cunoscut brand din sportul românesc, Steaua, aniversează la finele acestei săptămâni 68 ani de existență. Roș-albaștrii au luat ființă în anul 1947, cu scopul de a continua, într-un cadru instituționalizat, tradiția practicării sportului în Armata României.

steaua

Sportivii legitimați la Clubul Sportiv al Armatei Steaua au cucerit, de-a lungul timpului, 91 medalii olimpice, peste 400 de medalii mondiale și peste 600 de medalii continentale. Pe plan intern, Steaua și sportivii săi au strâns 9000 de titluri naționale și aproape 500 de cupe ale României.

Secția de baschet a clubului militar a fost fondată în anul 1952. Ea a cucerit primul titlu național în 1956, iar pe ultimul l-a obținut în 1991. În total, are 21 de campionate câștigate, fiind al 2-lea club din istoria baschetului românesc ca număr de titluri naționale.

În urmă cu doi ani, echipa de baschet a Stelei a promovat în eșalonul de elită al sportului cu mingea la coș din țara noastră. Avea să fie prima promovare obținută pe parchet, adică în plan pur sportiv, de clubul militar. Imediat după urcarea în Liga Națională, Steaua a semnat un parteneriat cu Primăria capitalei prin care și-a unit forțele cu CSM București. În sprijinul militarilor a venit și EximBank, iar în prezent Steaua controlează mai multe școli de baschet din București.

În sezonul 2014/15, echipa de seniori a Stelei a obținut locul al 4-lea, după ce a încheiat sezonul regulat în poziția a 2-a. Roș-albaștrii au avansat până în turul al 2-lea în Cupa României. La nivel juvenil, beneficiind de sprijinul echipelor ACS Dan Dacian și BC Laguna, Steaua CSM EximBank București a devenit campioană națională la categoria U18, respectiv vicecampioană la U16.

Așadar, pe data de 6 iunie, întreg clubul militar aniversează 68 ani de existență.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.