Steaua învinge Mureș, după prelungiri

Steaua CSM EximBank București a învins BC Mureș, în deplasare, într-un meci contând pentru etapa a 20-a din sezonul regulat al LNBM. Rezultatul final a fost de 93-87, jocul fiind decis după o repriză de prelungiri.

A fost un meci în care iubitorii baschetului au avut posibilitatea să se delecteze cu prestațiile individuale a doi dintre cei mai talentați jucători din baschetul românesc. Este vorba despre Goran Martinic de o parte, respectiv Marius Runkauskas de cealaltă.

Randal Falker a trimis meciul în prelungiri cu o reușită de două puncte spre finalul timpului regulmentar. Pivotul american a egalat situația la 78.

Mureșul a înscris primele cinci puncte din prelungiri, dar Steaua CSM EximBank a replicat cu un parțial de 15-4 cu care a încheiat meciul și în cadrul căruia s-au evidențiat Falker și Marius Runkauskas.

Ardelenii au jucat bună parte din meci fără pivot, Laci Lazar și Szabolcs Santa fiind descalificați pentru cinci greșeli personale fiecare. Astfel, alb-albaștrii au jucat cu Dalibor Djapa la poziția 5.

Gazdele au avut procentaje mai bune la aruncările din acțiune, dar bucureștenii au contrabalansat situația cu un număr de 13 libere executate în plus, de unde au obținut un avantaj de 12 puncte.

Marius Runkauskas a totalizat 31 puncte, incluzând șase coșuri de pe semicerc, pentru 26 la eficiență. Lituanianul a revenit după o accidentare la spate ce l-a ținut departe de teren la precedentele două jocuri.

Replica a venit de la Goran Martinic, autor a 30 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive. Muntenegreanul a terminat cu 30 la eficiență.

Randal Falker a bifat 15 puncte, 12 recuperări (5 ofensive), 5 pase decisive, 3 intercepții și un capac la cea mai bună prestație în uniforma Stelei. Americanul a avut 26 la eficiență.

Cu această ocazie, la BC Mureș au debutat Radovan Markovic și LaMarcus Reed. Sârbul a jucat pentru prima dată după aproape zece lungi. El a avu 7 puncte, 2 recuperări. Reed a avut 14 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive.

Steaua CSM EximBank se menține pe locul 2, având un bilanț general de 13-5.

BC Mureș se situează pe locul al 7-lea în clasament, având un bilnț general de 9-9.

În etapa a 21-a, bucureștenii primesc vizita lui BCM U Pitești. În schimb, mureșenii se deplasează la Craiova.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Steaua învinge Mureș, după prelungiri

  • Steaua a marcat 27 (!) de puncte de la linia de libere (din 34!). BC Mures a fost sanctionat cu 30 de greseli personale, fata de 24 Steaua. Cei doi pivoti mureseni au fost descalificati „din timp”. Asta evident pentru ca muresenii au jucat foarte dur, muuuult mai dur decat Steaua. Nu-i asa?

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.