CSM Steaua s-a impus în duelul cu Dinamo București

CSM Steaua București a depășit concitadina Dinamo în ceea ce odinioară reprezenta derby-ul baschetului masculin românesc. Confruntarea din cadrul primei etape a sezonului regulat în Liga Națională – ediția 2017/18, transmisă în direct la DigiSport, s-a încheiat cu scorul de 97-65.

Militarii s-au desprins din debutul partidei grație unui parțial de 19-2. Dinamo a reușit să încheie mai bine primul act, scorul după zece minute de joc fiind de 28-15. Apărarea formației antrenate de Eugen Ilie nu a găsit niciun fel de soluții pentru a stopa productivitatea echipei adverse astfel încât la jumătatea partidei scorul era de 49-30.

Repriza secundă a început cu un parțial de 19-4 în favoarea Stelei, pentru ca pe finalul secvenței a 3-a formația oaspete să marcheze mai mult. Astfel, cu zece minute înainte de final corul era de 75-43. Sfertul decisiv a început cu câte șapte puncte de ambele părți. În penultimul minut al partidei, Jukka Toijala a cerut un timp de odihnă în cadrul căruia acesta le-a transmis jucătorilor săi următorul mesaj: „respect the game”. Dinamo a remizat în secvența decisivă, scor 22-22.

Dincolo de plusul de valoare și experiență al formației militare, o problemă pentru Dinamo – care probabil va fi sesizabilă și în continuare – constă în lipsa de încredere a jucătorilor care alcătuiesc lotul acestei formații. Dacă la alte echipe principala problemă este dorința juătorilor de a se evidenția din punct de vedere individual, cu precădere la finalizare, în cazul celor de la Dinamo București problema constă în faptul că jucătorii iau în considerare aruncarea la coș ca ultimă variantă.

Următorul meci al CSM Steaua București este programat miercuri (11.10), la Târgoviște, în compania lui Egis Kormend, în manșa a 2-a din cel de-al 2-lea tur preliminar al FIBA Europe Cup. La finele săptămânii următoarea, elevii lui Juka Toijala vor evolua la Sibiu, cu CSU din localitate. Așadar, Steaua dispută primele patru meciuri oficiale în noul sezon în tot atâtea locații diferite.

Dinamo București va primi vizita lui CSM CSU Oradea într-un meci contând pentru etapa a 2-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18.

Foto: Steaua Baschet (Facebook)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.