Steaua se impune în Meciul 1 al finalei mici

Steaua CSM EximBank București a câștigat Meciul 1 al finalei mici din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2015/16. Roș-albaștrii au învins pe U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, scor 82-75.

Confruntarea a demarat cu multe reușite de ambele părți. primul act a consemnat 50 puncte înscrise pe tabela de marcaj. La capătul primelor zece minute de joc scorul era de 27-23 în favoarea echipei din Cluj. Cele două echipe au mers cap la cap, oaspeții având un avantaj minim pe tabela de marcaj, scor 39-38, după 20 minute.

Secvența a 3-a a consemnat desprinderea formației fază. Aceasta a înscris primele cinci puncte ale reprizei secunde și s-a instalat la conducere, pe care nu a mai cedat-o până la final. La intrarea în secvența decisivă scorul era de 64-56.

Steaua a reușit să se desprindă la un maxim de 16 lungimi în minutul 32 al partidei. U-Banca Transilvania a replicat pe finalul partidei, atunci când a izbutit să se apropie la cinci puncte în ultimul minut de joc. Militarii nu reușesc să repună mingea în joc, dar Todic este imprecis la linia de pedeapsă.

Învingătorii au avut superioritate la recuperare ofensivă (13-3). U-BT Cluj a avut 19 posesii pierdute în această partidă.

Nikola Malesevic a totalizat 18 puncte, 7 recuperări, Bill Amis a reușit 16 puncte, 5 recuperări, Marko Marinovic a bifat 13 puncte, 9 pase decisive, iar Pankracije Barac a încheiat cu 13 puncte pentru Steaua. În replică, Kyndall Dykes a avut 23 puncte, 4 pase decisive, Ivan Zigeranovic a adăugat 20 puncte, 5 recuperări, iar Andrei Kalnichenko a încheiat cu 12 puncte pentru Cluj.

Porter Troupe a absentat din angrenajul Stelei la această partidă. De cealaltă parte a lipsit Nandor Kuti.

Scorul general este 1-0. Seria se mută la Cluj-Napoca, pentru Meciul 2. Acesta se va desfășura miercuri (25.05), ora 19:00, la Sala Polivalentă. Eventualul decisiv va avea loc la București, pe 28 mai.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.