Steaua CSM EximBank București este la o singură victorie de finala LNBM 2017

Steaua CSM Eximbank București a învins CSU Sibiu, scor 81-79, în Meciul 3 al semifinalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Partida s-a desfășurat la Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul din capitală, în cursul serii de luni (08.05).

Partida a cuprins 14 schimbări la conducere și patru situații de egalitate. Formația de pe Cibin a beneficiat de ultima posesie a jocului, având la dispoziție 11 secunde pentru a arunca la coș. Igor Mijajlovic a pasat neinspirat în zero grade, pentru o aruncare de trei puncte din partea lui Chris Cooper. Aceasta a fost imprecisă, poziția nefiindu-i favorabilă puviotului american.

Primul act a cuprinde nouă schimbări la conducere, fiind adjudecat de oaspeți cu scorul de 18-17. Secvența a doua a demarat similar, alte cinci schimbări consemnându-se la conducere pe tabela de marcaj. Ultimele cinci minute ale primei reprize au fost controlate de bucureșteni, care s-au desprins la 41-36.

Steaua a avut un avantaj de 2-3-4 posesii pe tot parcursul secvenței a 3-a. Scorul după 30 minute de joc a fost de 60-55 în favoarea gazdelor. Aceeași situație s-a consemnat în primele cinci minute ale sfertului 4, însă Igor Mijajlovic a strâns la o singură posesie prin două reușite de trei puncte consecutive.

Nikola Malesevic a replicat cu două reușite consecutive din acțiune, însă formația de pe Cibin și-a reglat tirul de la mare distanță. Galben-albaștrii au avut cinci reușite de trei puncte în sfertul decisiv, apropiindu-se la 78-77 cu două minute înainte de final. Runkauskas a înscris două libere, iar Curry a adăugat un punct, Cooper a replicat cu un slam dunk, însă americanul a ratat șansa victoriei cu o aruncare imprecisă de trei puncte la o fază la care mingea nu ar fi trebuit să ajungă la el în acea poziție.

Marius Runkauskas a avut 23 puncte, 4 pase decisive, Morris Curry a adăugat 15 puncte, alți trei jucători atingând borna 10 în dreptul punctelor marcate. De cealaltă parte, Bogdan Popescu – la 39 ani – a avut 25 puncte, 5 recuperări pentru 25 la eficiență. Igor Mijajlovic a adăugat 14 puncte, iar Chris Cooper a terminat cu 13 puncte, 8 recuperări și 2 capace.

Scorul general a devenit 2-1 în favoarea Stelei CSM EximBank București. Meciul 4 se dispută miercuri (10.05), ora 18:30, la București.

Foto: Cătălin Soare / www.cronosmedia.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.