Steaua CSM EximBank București este noua campioană a României la U16 masculin

Steaua CSM EximBank București a devenit campioană a României la U16 masculin – ediția 2016/17. Generația 2001 a clubului militar a dispus de CSȘ Târgoviște în ultimul act, desfășurat duminică (14.05), la Sighetu Marmației. Rezultatul final a fost de 78-75.

Jocul a avut parte de echilibru. S-au consemnat 16 schimbări la conducere pe tabela de marcaj. De notat că ambele protagoniste s-au aflat în avantaj pe tabela de marcaj în fiecare secvență de joc. Cu excepția unui singur moment, consemnat în sfertul 2, când Steaua s-a desprins la șapte lungimi, niciuna dintre protagoniste nu a avut un avantaj mai mare de două posesii pe tabela de marcaj. Finalul partidei a cuprins o ratare prin care Târgoviște putea trimite jocul în prelungiri. Ea a fost urmată de o recuperare ofensivă, însă dâmbovițenii nu au mai apucat că arunce la coș, pierzând posesia mingii.

Formația din Târgoviște nu a marcat niciun coș de trei puncte în acest meci. În schimb, Steaua a avut 9/16 de pe semicerc pentru un procentaj de 56%. Formația dâmbovițeană a înscris 30 coșuri de două puncte, cu un procentaj net superior la acest procedeu.

Ambele formații au avut rotații de bază de câte opt jucători în ultimul act. Ambele au folosit câte patru jucători peste 32 minute.

Aurelian Gavriloaia a avut o prestație extrem de productivă. El a contabilizat 35 puncte, 18 recuperări, 2 pase decisive și un capac în contul formației din capitală. L-au secondat Alexandru Haranguș, autor a 12 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, respectiv Victor Ionescu, cu 11 puncte, 4 pase decisive.

Marian Alexandru Duică a totalizat 25 puncte, 20 recuperări, 8 capace pentru Târgoviște. David Valentin Marcu a adăugat 21 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive pentru Târgoviște.

Finala mică a fost adjudecată de U-BT 1 Cluj-Napoca, scor 60-53, asupra lui BC Slam București.

Clasamentul final:

1. Steaua CSM EximBank București
2. CSȘ Târgoviște
3. U-BT 1 Cluj-Napoca
4. BC Slam București
5. CSȘ 1 Sighetu Marmației
6. Cuza Sport Brăila
7. ACS 4Sports Agronomia București
8. U-BT 2 Cluj-Napoca

Steaua CSM EximBank București încheie sezonul 2016/17 pe podium la toate categoriile de vârstă. Echipa de seniori joacă finala LNBM, cea U20 a obținut medalia de bronz, iar echipa U18 s-a situat pe locul al 2-lea, cucerind argintul. Echipa U16 este cea de-a 4-a grupare medaliată în acest sezon din cadrul clubului militar.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.