Steaua CSM EximBank București învinge U-BT Cluj-Napoca pentru a 2-a oară consecutiv

Steaua CSM EximBank București a repurtat o victorie categorică asupra lui U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. Confruntarea ce a deschis etapa a 29-a în Liga Națională a fost adjudecată de militari cu scorul de 100-82. Meciul a fost transmis în direct la DigiSport.

Elevii lui Claudiu Fometescu au controlat jocul și situația pe tabela de marcaj. Cu mici excepții, roș-albaștrii au lăsat impresia că dețin resurse pentru a se desprinde. Ambele echipe au avut momente de joc modest în faza defensivă, cu precizarea că formația din Cluj a cedat total pe parcursul secvenței decisive, atunci când Steaua nu a redus nivelul execuției ofensive.

troupe

Ambele echipe au avut iarăși peste 50% la aruncările de trei puncte cu 12, respectiv 11 reușite de acest gen. De asemenea, Steaua a avut 65% la două puncte, cu 59% la acest procedeu pentru Cluj. Ardelenii au avut probleme majore la linia de pedeapsă (52%) și au fost dominați categoric la recuperare (32-20, cu 9-4 la cele ofensive, ambele favorabile Stelei).

Porter Troupe a avut 19 puncte (al 3-lea meci cu cel puțin cinci reușite de trei puncte de la venirea la Steaua), Titus Nicoară a adăugat 17 puncte, 6 recuperări, Nikola Malesevic a terminat cu 16 puncte, 5 recuperări, iar Bill Amis a izbutit 10 puncte, 7 recuperări pentru învingători. În replică, Kyndall Dykes a avut 20 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, Filip Adamovic a adăugat 19 puncte, 10 pase decisive, 3 intercepții, iar Cătălin Baciu a totalizat 11 puncte pentru Cluj.

Scorul general al confruntărilor directe este de 2-2. În caz de egalitate în doi avantajul va fi de partea Clujului, datorită coșaverajului superior din meciurile directe. Este puțin probabil să mai fie egalitate în doi. Mai sunt trei etape din sezonul regular, Steaua are 21-8, iar Clujul are 19-10.

Foto: Cătălin Soare / www.sportaction.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.