Steaua CSM EximBank București se impune în deschiderea seriei de playoff cu BCM U Pitești

Steaua CSM EximBank București a dispus de BCM U Pitești, scor 84-61, în Meciul 1 al primului tur din playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Confruntarea s-a desfășurat la București și a fost controlată de formația militară.

Jocul a demarat favorabil gazdelor. Elevii lui Jukka Toijala au marcat cu generozitate în primul sfert, pe parcursul căruia au profitat și de faptul că Tomislav Gabric a comis trei greșeli personale. Astfel, Hristu Șapera a fost nevoit să evolueze cu Hunter și Mladenovic în același timp pe parchet.

Steaua s-a desprins la 27-18 în prima secvență, după care a urmat o perioadă cu puține realizări pe tabela de marcaj. Diferența a trecut de zece lungimi până la jumătatea confruntării. Scorul la pauză era de 41-30.

Diferența a continuat să crească, militarii controlând jocul la toate capitolele. S-a ajuns la un ecart maxim de 26 puncte, grație unui joc mult mai eficient în tranziție și pe contraatac din partea gazdelor. În plus, unitatea a 2-a a Stelei a produs 31 puncte, față de cele doar 10 ale argeșenilor. În plus, bucureștenii au marcat mai mult atât din spațiul de trei secunde, cât și de pe semicerc.

Astfel, la finalul meciului, învingătorii au avut cu 19 procente mai mult la aruncările din acțiune și cu nouă la linia de pedeapsă. S-a consemnat echilibru la posesii pierdute și intercepții. Piteștiul a câștigat duelul la recuperare, însă era de așteptat să obțină mai multe recuperări ofensive ținând cont de diferența mare la capitolul precizie la finalizare.

Nikola Malesevic a avut 16 puncte, 7 recuperări, Vlad Negoițescu, Morris Curry și Dave Dudzinski au bifat câte 13 puncte fiecare pentru învingători. În replică, Pavel Marinov a avut 20 puncte, iar Vincent Hunter a terminat cu 13 puncte și 9 recuperări.

Scorul general devine 1-0 pentru Steaua CSM EximBank București. Meciul 2 se dispută joi (13.04), tot în capitală.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Steaua CSM EximBank București se impune în deschiderea seriei de playoff cu BCM U Pitești

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.