Steaua CSM EximBank București a câștigat Meciul 2 al seriei cu BCM U Pitești

Steaua CSM EximBank București s-a desprins la 2-0 în seria cu BCM U Pitești, contând pentru primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Militarii au învins, scor 105-90, într-o partidă transmisă în direct la DigiSport.

Jocul a demarat în nota de dominare a elevilor lui Jukka Toijala. Aceștia s-au desprins la 29-10 în primele zece minute de joc. Ecartul a continuat să crească, argeșenii având mari probleme împotriva ofensivei roș-albastre. Astfel, la jumătatea întâlnirii scorul era de 55-28.

Repriza secundă s-a desfășurat sub alte auspicii. Având asigurat un avantaj consistent, bucureștenii s-au relaxat în defensivă. Piteștiul nu a avut nevoie de prea multe invitații și s-a încins pe faza ofensivă. Oaspeții au marcat 62 puncte în ultimele 20 minute de joc, însă Steaua a continuat să puncteze cu regularitate. Amfitrionii au înscris 50 de puncte în repriza secundă.

Învingătorii au avut 64% la aruncările din acțiune, incluzând 15/25 la trei puncte, cu un total de 31 pase decisive. Piteștiul a replicat cu zece reușite de la distanță, pentru un procentaj de 45% la acest procedeu. Alb-violeții au terminat cu 46% din acțiune, adică cu 18 procente mai puțin decât adversarul.

Marius Runkauskas a avut 27 puncte, 5 pase decisive, Dave Dudzinski a adăugat 18 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, Nikola Malesevic a încheiat cu 16 puncte4 recuperări, iar Morris Curry a venit de pe bancă cu un aport consistent, însumând 15 puncte, 8 pase decisive și 4 recuperări.

Aleksandar Kostoski a replicat cu 33 puncte. El a avut 9/11 din acțiune, incluzând 5/5 la trei puncte. Macedoneanul a încheiat cu 10/10 la linia de pedeapsă. Kostoski a adăugat 4 pase decisive și a terminat cu un indice de 36 la eficiență. A fost secundat de Pavel Marinov, autor a 16 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, respectiv Tomislav Gabric, autor a 14 puncte, 4 pase decisive.

Remarcabil a fost aportul lui Randal Falker. Pivotul american al bucureștenilor a fost aproape de un triple-double, având 14 puncte, 10 recuperări și 8 pase decisive pentru 32 la eficiență. El a bifat 35 minute de joc, în condițiile în care Cătălin Baciu, celălalt pivot al echipei nu a fost utilizat.

De asemenea, Mihai Paul nu a jucat. Steaua a optat să joace fără Nikola Jevtovic, având șase străini, iar regulamentul permite cel mult cinci pe foaia de arbitraj.

Piteștiul a evoluat și de această dată fără Adrian Tudor. El a fost operat la șold. În aceste condiții, opțiunile lui Hristu Șapera la perimetru, acolo unde are doar doi străini, au fost extrem de limitate.

Scorul general a devenit 2-0. Seria se mută la Pitești. Meciul 3 se dispută miercuri (19.04), ora 19:15, în direct la DigiSport.

Foto: Cătălin Soare / www.cronosmedia.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.