Steaua CSM EximBank București s-a calificat în finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17

Steaua CSM EximBank București s-a calificat în finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Formația antrenată de căre Jukka Toijala a dispus de BC CSU Sibiu, scor 81-63, în Meciul 4 al semifinalei pe care formațiile amintite au disputat-o.

Partida a avut două reprize diametral opupe. Prima s-a desfășurat sub semnul echilibrului. Cele două echipe s-au succedat de mai multe ori la conducere pe tabela de marcaj pe parcursul primelor 7-8 minute de joc. Sibiul s-a desprins la șapte puncte, dar Steaua a strâns la o singură posesie, scor 22-25, la prima pauză.

Sfertul 2 a fost echilibrat, fiind încheiat în avantaj de elevii lui Dan Fleșeriu. La jumătatea încleștării scorul era de 43-45, Randal Falker de la gazde având trei greșeli personale.

Repriza secundă a fost controlată de gazde. Steaua CSM Eximbank a realizat un parțial de 22-8 în sfertul al 3-lea, desprinzându-se la 12 puncte pe tabela de marcaj. Situația nu s-a schimbat în secvența decisivă, jocul ofensiv al ardelenilor producând de abia 18 puncte pe parcursul ultimelor 20 minute de joc efectiv.

Steaua a fost mai precisă cu 14 procente la aruncările din acțiune și cu 7 la linia de pedeapsă. Bucureștenii au avut superioritate la recuperare (44-40, cu 14-10 la recuperările ofensive).

Marius Runkauskas a reușit 20 puncte, 5 recuperări, 2 intercepții, Dave Dudzinski a adăugat 16 puncte, 11 recuperări, iar Nikola Malesevic a încheiat cu 14 puncte pentru militari. În replică, Bogdan Popescu a avut 15 puncte, 4 pase decisive, iar Marcel Davis a terminat cu 11 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive pentru CSU Sibiu.

Seria s-a încheiat cu același scor cu care s-au încheiat duelurile directe dintre aceste formații în sezonul regulat. Adică 3-1 pentru Steaua CSM EximBank.

Steaua CSM EximBank parcurge cel de-al 4-lea sezon în acest parteneriat. Calificarea în finala LNBm din actuala stagiune reprezintă cel mai bun rezultat obținut. De altfel, formația din București a disputat ultima finală de campionat în urmă cu 21 ani, adică în anul 1996. Militarii vor întâlni câștigătoarea seriei dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea într-o serie pe sistemul cel mai bun din cinci jocuri.

CSU Sibiu va juca în finala mică, pe sistemul cel mai bun din trei meciuri cu învinsa celeilalte semifinale. Jocurile pentru medaliile de bronz se vor disputa pe 17, 20 și 24 mai anul curent.

Foto: Cătălin Soare / www.sportaction.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.