CSM Steaua București a pierdut din nou cu Egis Kormend în FIBA Europe Cup

CSM Steaua București a pierdut dubla cu Egis Kormend din cel de-al 2-lea tur preliminar al FIBA Europe Cup – ediția 2017/18. Manșa a 2-a, desfășurată miercuri (11.10), la Târgoviște și transmită în direct la DigiSport, s-a încheiat cu scorul de 73-72, în favoarea maghiarilor.

Jocul a demarat sub semnul echilibrului, primul sfert fiind adjudecat la limită de formația maghiară, scor 16-15. Lucrurile s-au complicat în sfertul al 2-lea, când ofensiva militarilor a produs doar zece puncte. Astfel, Kormend a intrat la vestiare într-un avantaj consistent, scor 37-25.

Jocul a continuat în aceeași manieră, elevii lui Jukka Toijala având probleme în faza de atac. Dragan Zekovic a adus primul coș de trei puncte al Stelei în acest meci undeva spre jumătatea secvenței a 3-a, la cea de-a 12-a aruncare de acest gen efectuată de roș-albaștri. Astfel, cu zece minute rămase de disputat scorul era de 53-40 în favoarea oaspeților.

Sfertul decisiv a început extrem de promițător pentru CSM Steaua. Bucureștenii au realizat un parțial de 12-0 în urma căruia Gasper Potocnik a fost nevoit să ceară timp de odihnă, elevii săi relaxându-se prematur, exact așa cum s-a întâmplat în prima manșă. Luka Lapornik a restabilit egalitatea la 59 în minutul 36 al partidei, situația nemaîintâlnită pe tabela de marcaj din primul sfert al acestui meci.

Marquis Wright a ieșit la rampă pentru Kormend cu trei reușite succesive pentru a desprinde echipa oaspete la șapte puncte cu două minute înainte de finalul confruntării. Bucureștenii au continuat să bifeze prezențe la linia de pedeapsă, similar celor întâmplate în prima manșă, după care Marinov a adus formația militară în avantaj, scor 70-69. Maghiarii au restabilit egalitatea la 70, după care Andre Hollins a transformat două aruncări libere pentru vizitatori. Lapornik a fost faultat pe aruncare de trei puncte, dar a înscris două două aruncări de pedepasă pentru ca cei de la Kormend să marcheze ultimul punct al partidei pentru a se impune la limită în manșa a 2-a.

Brandon Taylor a avut 26 puncte, 5 pase decisive, Pavel Marinov a adăugat 14 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, iar Luka Lapornik a terminat cu 10 puncte, 8 recuperări pentru Steaua. În replică, Marquis Wright a totalizat 19 puncte, 5 pase decisive, alți patru jucători de la Kormend atingând sau depășind borna 10 la puncte marcate.

Kormend va juca în Grupa D, alături de Basic Fit Bruxelles (BEL) și Kervanos (CYP). Grupa va fi completată de o echipă învinsă în turul al 2-lea din FIBA Europe Cup. Faza grupelor demarează pe 18 octombrie.

CSM Steaua București nu mai are nicio șansă de calificare în grupele FIBA Europe Cup în condițiile în care o echipă a pierdut la scor general cu diferență de 7 puncte, iar două au cedat la diferență de 11 puncte, cu două confruntări încă neterminate.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On CSM Steaua București a pierdut din nou cu Egis Kormend în FIBA Europe Cup

  • Din pacate pentru Steaua acest inceput de sezon nu arata ca ar fi o pretendenta serioasa la titlu. Clujul si Oradea par mai bune, d.p.d.v. al valorii individuale a jucatorilor , cel putin.
    Brandon Taylor este mult prea individualist pentru un conducator de joc, da puncte dar joaca ca un 2. Poate ca in iarna o sa mai aduca un jucator care sa lege jocul.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.