CSM Steaua București a oprit seria negativă în confruntările cu U-BT Cluj-Napoca

CSM Steaua București a învins U-BT Cluj-Napoca, scor 89-75, în derby-ul etapei a 8-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Meciul a ost transmis în direct la DigiSport.

Jocul a demarat sub semnul echulibrului, unul menținit pe tot parcursul primelor 20 minute de joc, când niciuna dintre protagoniste nu s-a desprins la mai mult de șase lungimi. Ardelenii au câștigat primul sfert cu o reușită pe finalul timpului de joc, scor 24-23.

Sfertul al 2-lea a consemnat o mulțime de întreruperi, jocul fiind fragmentat de mult prea multe ori din cauza unor probleme tehnice. O situație care se repetă mult prea des la Sala Regimentului Mihai Viteazul. Finalul reprizei a aparținut formației gazdă, care a beneficiat de un aport consistent din partea lui Luka Lapornik. Scorul la pauză a fost de 45-40 în favoarea militarilor.

Repriza a 2-a a demarat favorabil roș-albaștrilor. Aceștia s-au desprins la 11 puncte și au mențnut un avantaj consistent găsind soluții de a pune sub presiune jocul ofensiv al adversarului. Clujul a avut dificultăți de pe semicerc și în pofida numărului mai mare de vizite la linia de pedeapsă nu a găsit soluții să se apropie. Acest lucru se explică și prin surprinzătoarea lipsă de combativitate la recuperare, acolo unde Steaua a dominat copios. Secvența a 3-a s-a terminat cu scorul de 65-57.

Echipa din București a găsit soluții de a puncta și a se menține în avantaj considerabil pe tabela de marcaj. Zekovic și Taylor au avut un aport remarcabil în atac, în condițiile în care niciun jucător de la formația oaspete nu s-a apropiat măcar de contribuția obișnuită. Campioana nu a avut reacție, fiind incapabilă să reducă deficitul în manieră amenințătoare.

Dragan Zekovic a avut 27 puncte, 6 recuperări, Brandon Taylor a adăugat 20 puncte, 9 pase decisive, 4 recuperări, dar și 8 posesii pierdute, iar Luka Lapornik a încheiat cu 10 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive. În schimb, Lasan Kromah a avut 18 puncte, Giordan Watson a adăugat 15 puncte, 4 pase decisive, iar Nandor Kuti a avut 14 puncte, 5 pase decisive pentru U-BT Cluj-Napoca.

Este primul eșec suferit de Mihai Silvășan în fața Stelei din postură de antrenor principal.

În urma acestui rezultat, CSM Steaua București are 5-3 la general, cu 5-0 în jocurile de pe teren propriu. În schimb, U-BT Cluj-Napoca a ajuns la 6-2.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On CSM Steaua București a oprit seria negativă în confruntările cu U-BT Cluj-Napoca

  • Steaua a jucat cu o rotație mai scurta, cinci plus trei și al nouălea puțin.
    Clujul a învârtit 10 jucători dind la ultimii patru minute consistente, deși erau pe minus!
    Zekovici este unul dintre cei mai eficienți jucători din LNBM.
    Terenul propriu a fost încă odată un avantaj decisiv, parca devine monotona aceasta caracteristica a acestui sezon.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.