Spectacol total la Moscova. Nicolo Melli separă marile favorite cu o deviere norocoasă în ultima secundă!

Probabil cel mai spectaculos meci al unui început de sezon excepțional în Euroliga masculină a consemnat victoria lui Fenerbahce Dogus Istanbul în fieful lui CSKA Moscova, scor 95-93, după o repriză de prelungiri. Meciul a fost transmis în direct la DigiSport.

Nicolo Melli a direcționat în manieră norocoacă mingea în coș după o aruncare de trei puncte ratată de către Brad Wanamaker. Avea să fie reușita decisivă a partidei, consemnată în ultima fracțiune de secundă a timpului de joc din repriza de prelungiri a confruntării.

Italianul Melli a completat un meci cu plusuri și minusuri. După ce a marcat nouă puncte în sfertul 4, el a comis un fault pe o aruncare de trei puncte semnată Sergio Rodriguez. Spaniolul a marcat aruncarea și a transformat libera suplimentară pentru a-și aduce echipa în avantaj, scor 83-82, cu câteva secunde rămase de disputat din timpul regulamentar. Fenerbahce a restabilit egalitatea prin Brad Wanamaker. Fundașul american a irosit a 2-a aruncare liberă și meciul a intrat în prelungiri.

Campioana în exercițiu a Europei s-a desprins la 39-21 pe parcursul celui de-al 2-lea sfert în condițiile unei prestații de senzație din partea lui Jan Vesely. Rușii au reacționat, apropiindu-se la cinci puncte până la pauză. CSKA conducea la intrarea în secvența decisivă cu scorul de 63-61. Patru schimbări la conducere și cinci egalități au completat o seară deosebit de spectaculoasă, în care suspansul s-a menținut până în ultima fracțiune de secundă a partidei.

Nivelul baschetbalistic a fost senzațional, iar cel de angajament pe măsură. Jan Vesely a realizat o mulțime de faze spectaculoase, replica venind de la Kyle Hines. Brad Wanamaker a oferit o mostră de măiestrie tactică, iar Nando De Colo și Sergio Rodriguez au fost responsabili cu viteza, respectiv îndemânarea. Un spectacol absolut formidabil oferit de ultimele două câștigătoare ale Euroligii masculine.

Vesely a reușit 31 puncte, 5 recuperări, Wanamaker a adăugat 13 puncte, 9 pase decisive, iar Melli a încheiat cu 11 puncte, 5 recuperări (toate ofensive) pentru Fenerbahce. Echipa lui Zeljko Obradovic a cules 17 recuperări ofensive în această confruntare.

În replică, Rodriguez a reușit 20 puncte, 4 pase decisive, Nando De Colo a adăugat 18 puncte, 6 pase decisive, iar Cory Higgins și Kyle Hines au avut câte 17 puncte fiecare pentru CSKA Moscova.

Meciul a început cu un momnt de reculegere în memoria lui Gianluca Mattioli, arbitru italian decdat subit la Murcia, acolo unde ar fi trebuit să oficieze la un meci din Basketball Champions League. Acesta a fost diagnosticat cu o infecție, eforturile medicilor fiind în zadar pentru cavalerul fluierului în vârstă de 51 ani.

Acesta a fost al 3-lea meci din ultimele patru dueluri directe între cele două echipe care se termină la prelungiri. Prima datează din finala Euroligii 2016, când CSKA a învins cu 101-96, iar a 2-a s-a consemnat în decembrie 2016, când Fener s-a impus la MegaSport Arena, scor 95-79 (în pofida diferenței mari consemnate la final s-au jucat prelungiri).

În urma acestui rezultat, CSKA Moscova are 6-2 la general, iar Fenerbahce are 5-3.

Foto&video: www.euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.