Spanoulis aduce a 2-a victorie pentru Olympiacos în finala din Grecia

Olympiacos Pireu a câștigat Meciul 3 al finalei campionatului Greciei la baschet masculin – ediția 2015/16. Revirimentul formației pregătite de Ioannis Sfairopoulos a condus-o spre victorie în confruntarea cu Panathinaikos Atena. Rezultatul final a fost de 77-72.

Vassilis Spanoulis a înscris 10 puncte în ultimele cinci minute ale partidei. Legendarul fundaș al lui Olympiacos a alimentat un parțial de 12-0 prin care campioana Greciei a transformat un deficit de șapte puncte într-un avantaj de cinci lungimi. Ecartul s-a păstrat până la final.

Spanoulis a încheiat partida cu 22 puncte, fiind cel mai bun marcator al campioanei. De altfel, „Billy” a fost artizanul acestui succes pentru Olympiacos, prestația sa în ultimele cinci minute ale confruntării fiind impecabilă. Este al 2-lea meci consecutiv pe care șeptarul îl decide în această finală. El a transformat o aruncare de trei puncte în ultima secundă a Meciului 2, prin care alb-roșii s-au impus la Atena. Atunci Spanoulis a comis o abatere de pași, însă ea nu a fost sancționată de arbitri.

În replică, James Feldeine a reușit 17 puncte, iar Nick Calathes a încheiat cu 15 pentru verzi în Meciul 3.

Astfel, Olympiacos trece pentru prima dată în avantaj în finală. Scorul general devine 2-1. Meciul 4 se dispută la OAKA și devine decisiv pentru Panathinaikos.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.