Spanoulis – 0/11 din acțiune în primele 36 minute din semifinala Euroligii. Apoi totul s-a schimbat!

Vassilis Spanoulis a fost eroul primei semifinale a Euroligii masculine – ediția 2014/15. „Billy” a trimis-o pe Olympiacos Pireu în a 3-a finală pe parcursul ultimilor patru ani, cu un final de meci incredibil.

Numărul 7 de la Olympiacos a început extrem de modest și a continuat în aceeași manieră. El avea 0/11 la aruncările din acțiune și minus la eficiență după 30 minute de joc efectiv.

Spanoulis a înscris primul său coș din acțiune cu 3 minute și 31 secunde înainte de final. Olympiacos era condusă cu scorul de 63-54 înaintea primei reușite din acțiune a lui V-Span.

span

El a înscris o triplă pentru a strânge la 62-57 cu trei minute și 31 secunde înainte de final. Apoi a mai îngropat o triplă cu două minute și cinci secunde, prin care a adus pe Olympiacos în avantaj, scor 64-63. La acțiunea imediat următoare de atac, numărul 7 a înscris un coș de la semifistanță, din fața lui Khryapa pentru a duce scorul la 66-63.

Rușii egalează prin Weems, iar grecii cer timp de odihnă cu 30 secunde înainte de final. Ei repun mingea la Spanoulis. Acesta nu creează nimic, comunică ceva colegilor săi, iar aceeaștia se dau la o parte din calea lui Billy. CSKA optează să se apere unu la unu la Spanoulis, cu Nando De Colo, un jucător înalt de 1.95 metri.

https://www.youtube.com/watch?v=dyrEYVmdqKs

Spanoulis a aruncat de la aproape opt metri, cu toate opoziția lui De Colo. Mingea s-a dus direct în coș. Este o nouă imagine prin care Spanoulis își cimentează numele pe firmamentul baschetului european. A început cu 0/11 și a terminat cu 4/4. Din momentul în care Spanoulis a marcat prima aruncare din acțiume, Olympiacos a avut un parțial de 16-5.

La finalul meciului, Johnny Rogers, comentatorul Euroleague Basketball și fost mare jucător la nivel înalt pe plan continental, l-a întrebat pe Spanoulis dacă a avut vreun moment în care dacă, după 0/11 la aruncările din acțiune, și-a pus întrebarea cu privire la faptul că e posibil ca de această dată să nu reușească miracolul.

Iată ce a răspuns:

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.