Spania și Serbia dispută finala Campionatului European U18 masculin Divizia A

Spania și Serbia se duelează în finala Campionatului European U18 masculin Divizia A ediția 2017. Acestea au obținut victorii importante în cursul serii de sâmbătă (05.08), la turneul desfășurat în Slovacia.

Ibericii au depășt Turcia, scor 71-69. Jocul a avut multiple schimbări de situație. Naționala Semilunei s-au desprins la 13 puncte în primul sfert, scor 25-12. Replica a venit în actul al 2-lea, la capătul căruia scorul era de 37-36 în favoarea Spaniei. Turcia a trecut din nou la conducere, scor 55-48, cu zece minute înainte de final, dar Spania a fost mai bună la final de meci. Sergi Martinez a avut 13 puncte, 4 recuperări pentru învingători.

În schimb, Serbia a învins Lituania cu scorul de 83-77. Ex-iugoslavii s-au desprins la 21-15 în primele zece minute dejoc, însă balticii au replicat și s-au instalat la conducere, scor 61-59, cu zece minute înainte de final. Sârbii au reușit un parțial de 24-16 în secvența decisivă pentru a se impune.

În altă ordine de idei, Slovenia a învins Slovacia cu scorul de 62-57, iar Muntenegru a trecut de Letonia cu scorul de 66-55 în turneul locurilor 13-16. Astfel, Slovacia și Letonia au retrogradat, pentru ca Slovenia și Muntenegru să dispute un joc decisiv în ultima zi a competiției.

Finala are loc duminică (06.08). Tot atunci se joacă meciul pentru medalia de bronz, respectiv jocul care va stabili numele celei de-a 3-a retrogradate.

Foto: Cătălin Soare / www.fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.