Spania rămâne fără Abrines la EuroBasket 2017

Alex Abrines nu va mai juca la EuroBasket 2017. Jucătorul lui OKC Thunder nu a primit acceptul să continue această competiție, după ce s-a accidentat în confruntarea cu Muntenegru, în prima zi a turneului găzduit la Cluj-Napoca.

Antrenorul Sergio Scariolo a precizat la conferința de presă ce a urmat ultimului meci al Spaniei în Grupa C că nu poate să comenteze aspecte de natură medicală legate de Abrines. El a invitat jurnaliștii să contacteze direct staff-ul medical.

„În calitate de antrenor vă pot spune că regret foarte mult absența lui Abrines din acest turneu. După accidentarea lui Sergio Llull am decis că Alex va trebui să facă un pas în față și să fie prima noastră opțiune la poziția 2. Pe de altă parte este clar că trebuie să avem grijă de jucătorii noștri” a spus Scariolo.

Alex a jucat 15 minute în partida în care a suferit accidentarea. El a avut 7 puncte și 2 recuperări în perioada amintită. Acesta a fost primul EuroBasket din cariera lui Abrines. El a mai participat la FIBA World Cup 2014, respectiv la Jocurile Olimpice 2016. Are o medalie olimpică de bronz.

Spania i-a pierdut în perioada de pregătire pe Sergio Llull și Pau Ribas. Ambii evoluează la pozițiile 1-2, însă în contextul în care lotul Spaniei îi cuprinde pe Ricky Rubio și Sergio Rodriguez, era limpede că Llull și Ribas ar fi evoluat în principal la poziția 2.

Prin urmare, unicul jucător clasic de poziția 2 în angrenajul ibericilor rămâne veteranul Juan Carlos Navarro. O situație cu adevărat inedită, în condițiile în care Spania este fără îndoială țara cu cele mai multe variante și opțiuni indiferent de poziție ori particularitate a jocului.

După accidentarea suferită de Abrines în meciul cu Muntenegru, antrenorul Scariolo a optat pentru diferite formule de joc. Au existat momente în care Rodriguez și Rubio au jucat împreună. De asemenea, au fost situații în care Spania a jucat cu trei oameni mari, Juancho Hernangomez fiind utilizat la poziția 3, acolo unde Abrines a jucat adesea, dat fiind faptul că Juancho este extrem de mobil și de atletic pentru talia sa.

Reamintim faptul că Spania este lipsită la EuroBasket 2017 de multe alte nume extrem de importante. Este vorba despre Rudy Fernandez, Jose Calderon, Felipe Reyes, Nikola Mirotic, Serge Ibaka și alții.

Spania va continua aventura la EuroBasket 2017 în 11 jucători. Ibericii efectueaza deplasarea la Istanbul cu un avion charter, împreună cu celelalte echipe calificate din grupa de la Cluj-Napoca. Este vorba despre Croația, Muntenegru și Ungaria.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.