Spania – Primele patru clasate la încheierea sezonului regulat au trecut de primul tur al playoff-ului

Victorii pe linie pentru gazde în Meciul 3 al primului tur din playoff-ul Ligii ACB. De altfel, întreaga fază inaugurală a jocurilor elimintorii, adică 12 meciuri, a consemnat succese pentru amfitrioni.

Duminică (28.05), Baskonia Gasteiz, Real Madrid și Unicaja Malaga s-au alăturat Valenciei Basket în penultimul act al Ligii ACB.

Baskonia a depășit pe Gran Canaria cu scorul de 73-71. Reprezentanta Insulelor Canare a irosit două oportunități de a trece la conducere în ultimul minut. Bo McCalebb și Kyle Kuric au ratat aruncări de pe semicerc, iar bascii au rezistat în avantaj pentru a se impune la limită. Kim Tillie a avut 14 puncte, 4 recuperări pentru învingători.

Real Madrid s-a instalat la condcuere devreme și nu a privit în urmă în confruntarea cu Morabanc Andorra, scor 95-84. De notat că echipa antrenată de Joan Penarroya a reușit să se apropie la 69-66 cu zece minute înainte de final, însă madrilenii au controlat secvența decisivă pentru a se desprinde în învingători. Serbio Llull a reușit 19 puncte, replica fiind oferită de Giorgi Shermadini, autor a 21 puncte, 6 recuperări.

Unicaja Malaga a triumfat în duelul cu Iberostar Tenerife, scor 71-61. Confruntarea între câștigătoarea EuroCup și cea din Basketball Champions League a fost controlată de primii. Aceștia au fost în avantaj pe tot parcursul meciului. Nemanja Nedovic a totalizat 15 puncte pentru Malaga. Georgios Bogris a totalizat 12 puncte pentru Tenerife.

Reamintim că Valencia Basket a depășit pe FC Barcelona cu scorul general de 2-1. Echipa lui Pedro Martinez a triumfat în decisiv cu 67-64.

Programul confruntărilor din semifinale:

Real Madrid (1) vs Unicaja Malaga (4)
Baskonia Gasteiz (2) vs Valencia Basket (3)

Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Foto: www.acb.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.