Spania a învins Croația în derby-ul grupei de la Cluj-Napoca

Spania a învins Croația, scor 79-73, în derby-ul Grupei C la EuroBasket 2017. Meciul a avut parte de spectacol, echilibru și a avut parte inclusiv de câteva momente tensionate pe final de meci, în pofida faptului că nu a existat o miză deosebită.

Meciul a demarat favorabil echipei antrenate de Aleksandar Petrovic, care s-au desprins la 13-3, ibericii marcând primul coș din acțiune de abia la jumătatea secvenței inaugurale. Campioana Europei a revenit rapid, utilizând o formulă cu frații Hernangomez la pozițiile 3-4, respectiv cu Marc Gasol în centru. Astfel, Spania a anulat deficitul și a trecut în avantaj, scor 21-20, la prima pauză.

În secvența a 2-a lucrurile s-au schimbat, elevii lui Sergio Scariolo reușind să se desprindă la zece lungimi pe tabela de marcaj. Nivelul defensiv al Spaniei a fost mult mai bun în această perioadă de joc, prezența pe parchet în permanență a trei jucători de cel puțin 2.10 metri în echipa Spaniei schimbând foarte mult aspectul jocului, cu precădere pe acțiunile Croației. Această echipeă a reușit să termine mai bine reprize și a strâns la 38-32.

Repriza secundă a demarat favorabil echipei croate. Aceasta a anulat deficitul și a trecut la conducere pentru cala intrarea în secvența decisivă să conducă la limită, scor 54-53. Jocul a cuprins mai multe schimbări de situație, echilibrul și suspansul menținându-se la cote ridicate în pofida faptului că ambele formații sunt deja calificate pentru fazele eliminatorii.

Spania a trecut în avantaj pe finalul partidei și părea să controleze situația în condițiile în care adversarul a avut mari probleme în a găsi ținta. De altfel, Croația a avut mai multe minute de joc în care nu a găsit soluții de a modifica situația pe tabela de marcaj în dreptul său. Spani a afost sancționată cu două faulturi tehnice și o greșeală personală în aceeași fază, iar Dario Saric a transformat cele patru libere aferente pentru a strânge la un singur punct.

Croații au ales să faulteze și să-și trimită adversarii la linia de pedeapsă, însă Spania a fost extrem de precisă la acest procedeu în finalul partidei. De asemenea, ibericii au permis adversarului să pătrundă pentru coșuri de două puncte, dar l-au împiedicat să arunce de la mare distanță pentru a nu fi egalați. Un capac al lui Juancho Hernangomez a pus capăt jocului, Spania impunându-se în derby-ul Grupei C.

Ricky Rubio a totalizat 13 puncte, 4 pase decisive, Sergio Rodriguez și Fernando San Emeterio au adăugat câte 12 puncte, iar Pau Gasol a avut 11 puncte și 10 recuperări pentru Spania. În replică, Dario Saric a avut 18 puncte, 13 recuperări, 5 pase decisive, 2 intercepții, 2 capace, Bojan Bogdanovic a adăugat 15 puncte, iar Marko Popovic a încheiat cu 11 puncte, 3 pase decisive pentru Croația.

Foto: Alina Cojocaru

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Spania a învins Croația în derby-ul grupei de la Cluj-Napoca

  • Un meci captivant în multe momente. Spania a reușit sa gestioneze cu sânge rece momentele bune ale croaților, iar la final nu au greșit. Experiență și valoarea superioara a prevalat. M-A surprins saltul valoric făcut de Sarici. Și fizic se vede ca vine din NBA unde se pune mare accent pe masa musculara. Excelent jucător.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.