Spania între primele opt echipe ale Europei de 38 ani!

Spania a pătruns în sferturile de finală ale EuroBasket pentru a 20-a oară consecutiv. Campioana în exercițiu a depășit Turcia, la Sinan Erdem Dome din Istanbul, în prezența a 10.000 spectatori. Rezultatul final a fost de 73-56. Confruntarea a fost transmisă în direct la TVR HD.

Prima secvență s-a jucat în pozițional, ambele echipe având grijă de minge, dar în același timp s-au apărat eficient. Spania a avut mai multe soluții într-un ritm lent, talia oamenilor lui Scariolo acoperind orice spațiu în apărare. Turcia a mizat pe tinerii Sipahi, Osman, Korklaz și Sanli. Agresivitatea ofensivă a Spaniei a permis acestei echipe să bifeze și opt vizite la linia de pedeapsă pentru a se desprinde la 19-10.

Spania s-a desprins la peste zece lungimi în minutul 13 al partidei, prin coșul de trei puncte semnat Pau Gasol, scor 24-12. În replică, Furkan Korkmaz a ajuns la 10 puncte marcate până la jumătatea secvenței a 2-a, acesta etalând un arsenal ofensiv remarcabil. Acesta a strâns scorul la 29-22, spaniolii tratând cu lejeritatea specifică și momentele de joc mai puțin reușite în atac. Cedi Osman a marcat primul coș de trei puncte al Turciei pentru a strâns la două poesii. Navarro și Rodriguez au marcat după recuperare ofensivă, respectiv pe sirenă pentru a reface avantajul Spaniei. Astfel, scorul la jumătatea partidei a fost de 33-25.

Repriza secundă a demarat similar modului în care a-a desfășurat prima repriză, tabela de marcaj fiind nemodificată în primele două minute și jumătate. Cedi Osman a înscris un coș de trei puncte pentru a pune Spania sub presiune, însă aceasta a reușit să răspundă și să mențină un avantaj de 2-3 posesii. Gazdele au fost sancționate cu al 2-lea fault tehnic după o acțiune controversată, în care s-a fluirat fault de joc la o situație în care jucătorul turc s-a aflat în poziție corectă de apărare. Folosirea lui Cedi Osman la poziția 4 a creat dificultăți formației adverse, existând probleme de matchup. Turcia s-a apropiat la trei lungimi pe ultima posesie din secvența a 3-a, însă Rodriguez a avut ultimul cuvânt cu o aruncare de trei puncte pe sirenă. Astfel, Spania conducea cu scorul de 49-43 la intrarea în secvența a 4-a.

Turcii au marcat primul coș al sfertului decisiv, însă Juancho Hernangomez a replicat cu o reușită de trei puncte pe tranziție ofensivă și două libere, iar Ricky Rubio a găsit ținta de la semidistanță pentru a duce Spania la plus 11 în minutul 33. Același Korkmaz a readus formația gazdă în joc, cu o triplă ce a strâns scorul la 56-50, în minutul 35 al confruntării. Diferența a urcat din nou la peste zece lungimi, Rubio marcând opt puncte consecutiv pentru echipa sa. Finalul partidei a fost controlat de campioana Europei. Ibericii au reușit un parțial de 24-13 în secvența decisivă.

Ricky Rubio a totalizat 15 puncte, Pau Gasol a adăugat 11 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, 2 capace, iar Sergio Rodriguez a terminat cu 11 puncte, 9 pase deisive, 4 recuperări pentru Spania. În replică, Furkan Korkmaz a reușit 20 puncte, 5 recuperări, iar Melih Mahmutoglou a totalizat 10 puncte n contul Turciei.

Ultima absență a Spaniei din primele opt echipe ale Europei datează din anul 1977. Următorul meci al ibericilor le poate asigura a 10-a calificare consecutivă în semifinalele EuroBasket.

Turcia ratează accesul între primele opt pentru a 4-a oară în succesiune. Ultima prezenți a naționalei Semilunei în sferturile de finală datează din anul 2009, în Polonia, când s-a clasat pe locul al 8-lea.

În sferturile de finală, Spania se duelează cu Germania.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.