Spania este campioană a Europei la U16 masculin

Spania a câștigat Campionatul European U16 masculin Divizia A 2016. Ibericii au depășit Lituania, scor 74-72, în ultimul act al competiției desfășurate la Radom, în Polonia.

Confruntarea a fost decisă de aruncarea de trei puncte a lui Unanue Cegarra. Acesta a trimis mingea în coș de pe semicerc cu zece secunde rămase din timpul de joc pentru a readuce Spania în avantaj și a stabili rezultatul final. Lituania a mai avut o oportunitate de a câștiga, însă aruncarea de trei puncte a lui Martynas Arlauskas a fost imprecisă.

Este cel de-al 4-lea titlu continental pentru Spania la U16 masculin. Precedentele datează din 2006, 2009 și 2013. Totodată este cea de-a 16-a clasare pe podium pentru iberici la nivel de cadeți masculin.

Lituania obține argintul pentru a 2-a oară consecutiv. În urmă cu un an a ratat aurul chiar pe teren propriu, în detrimentul surprinzătoarei echipe naționale a Bosniei-Herțegovina. Balticii obțin al 4-lea argint, ei având un aur și un bronz la această categorie de vârstă.

Turcia a cucerit medalia de bronz după 77-70 în finala mică, disputată în compania Croației. Este al 2-lea loc 3 consecutiv pentru reprezentanta Semilunei. Este al 10-lea podium pentru turci la acest nivel, unde au cucerit trei medalii de aur și un argint. Așadar, e cea de-a 6-a medalie de bronz pentru naționale Semilunei.

Ordinea celorlalte poziții:

4. Croația
5. Finlanda
6. Franța
7. Italia
8. Muntenegru
9. Germania
10. Serbia
11. Letonia
12. Suedia
13. Estonia

Au retrogradat:

14. Bosnia-Herțegovina
15. Polonia
16. Grecia

În schimb, la nivelul Diviziei B, desfășurat la Sofia, cu participarea a 24 echipe naționale, printre care și România, podiumul a fost ocupat de:

1. Rusia
2. Israel
3. Slovenia

Aceste echipe au obținut promovarea în Divizia A. De notat că în finala mică, Slovenia a depășit Ucraina. Cele două echipe au fost adversarii României în faza grupelor la turneul din Bulgaria.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.