Spania cucerește a 6-a medalie continentală consecutivă la retragerea lui Navarro

Spania a cucerit medalia de bronz la EuroBasket 2017. Ultimul meci al lui Juan Carlos Navarro în echipa națională s-a consemnat în finala mică a competiției amintite, disputată în compania Rusiei. Rezultatul final a fost de 93-85.

Ibericii au început partida în alcătuirea deja consacrată cu Ruio, Navarro, San Emeterio și frații Gasol. În schimb, Rusia a intrat pe parchet cu Ivlev la poziția 5, în locul lui Mozgov. Jocul a demarat cu un parțial de 11-3 în favoarea ibericilor, în condițiile în care Rusia a marcat un singur coș în primele patru minute de joc efectiv. Alexei Shved a marcat opt din primele zece puncte ale Rusiei, însă Marc Gasol a replicat cu aceeași monedă pentru Spania, bifând 10 puncte în primul sfert. Acesta s-a terminat cu scorul de 21-13 în favoarea campioanei Europei din 2015.

Elevii lui Sergio Scariolo au beneficiat în secvența a 2-a de o prestație ofensivă excelentă din partea lui Pau Gasol. Acesta a ajuns la 14 puncte marcate în pofida celor patru aruncri libere ratate. Rusia nu a găsit soluții de a răspunde, în afara lui Shved existând probleme la finalizare. De altfel, elevii lui Sergey Bazarevich au avut un procentaj de doar 38% la linia de pedeapsă. De asemenea, raportul vizitelor la linia de pedeapsă a fost de 19-4, iar cel al posesiilor pierdute de 6-13, ambele net favorabile Spaniei. Scorul la pauză era de 45-28.

Frații Gasol și-au împărțit momentele de dominare pe faza ofensivă în acest meci. După un prim sfert în care a marcat 10 puncte, Marc s-a evidențiat din nou în secvența a 3-a. În replică, Vorontsevich și Mozgov i-au dat o mână de ajutor lui Shved. Spania s-a menținut în avantaj de cel puțin zece lungimi pe tot parcursul acestei secvențe, Sergio Rodriguez ieșind la rampă pentru Spania, atât la creație, cât și la finalizare. Scorul la intrarea în secvența decisivă era de 66-55, Dmitri Khvostov marcând de pe semicerc la ultima posesie.

Rusia s-a agățat de adversar, reușind să se apropie la mai puțin de zece lungimi pe tabela de marcaj în secvența a 4-a. Ecartul a coborât la chiar o posesie, scor 76-73, pe fondul unui parțial de 7-0. Pau Gasol a oprit această serie negativă cu un coș de două puncte. Replica a venit prompt de la Zubkov, autor al unui coș de trei puncte pentru care Rusia a strâns la două puncte. Pau a reușit un coș important după recuperare ofensivă.

Pau a contabilizat 26 puncte, 10 recuperări, 3 capace, 3 pase decisive, Marc a totalizat 25 puncte, 4 recuperări, Rodriguez a terminat cu 16 puncte, 9 pase decisive, iar San Emeterio a încheiat cu 8 puncte, 4 recuperări pentru Spania. În replică Shved a totalizat 18 puncte, Mozgov a adăugat 14 puncte, 10 recuperări, iar Vorontsevich și Kulagin au avut câte 10 puncte fiecare, cel din urmă adăugând 7 pase decisive.

Spania obține a 5-a medalie consecutivă la EuroBasket și cea de-a 9-a în ultimele zece ediții desfășurate. Ibericii cuceresc a 13-a medalie din istoria participărilor la EuroBasket, cele mai multe exceptând Uniunea Sovietică și Iugoslavia. De notat că Spania tocmai a depășit o altă țară defunctă, Cehoslovacia.

Rusia rămâne cu patru medalii după destrămarea Uniunii Sovietice.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.