Spania continuă cum a început la Cluj-Napoca

Spania a oferit un nou recital baschetbalistic la Cluj-Napoca. Campioana în exercițiu a Europei a învins Cehia cu scorul de 93-56, sub privirile unei asistențe fascinate de jocul elevilor lui Sergio Scariolo.

Ricky Rubio a deschis jocul extrem de agresiv pe faza ofensivă, asumându-și mai multe acțiuni individuale, cu finalizare după pătrundere. El a înscris 14 puncte, fiind secondat de un pau Gasol impecabil, care a găsit ținta din orice zonă a terenului. Astfel, la prima pauză scorul era de 33-14.

În continuare ofensiva Spaniei nu a mai fost la fel de precisă, însă așa cum antrenorul a recunocut la conferința de presă, jucătorii s-au concentrat mai mult asupra spectacolului, iar el asupra protejării jucătorilor de eventuale accidentări. Totodată, campioana Europei a împărțit din nou minutele în așa fel încât niciun jucător nu a petrecut mai mult de 20 pe parchet.

Spania a dominat la recuperare (50-28), a avut 30 pase decisive și a terminat meciul cu 52% la aruncările din acțiune, 18 procente mai mult decât adversarul. De asemenea, jumătate din punctele învingătorilor au venit din spațiul de trei secunde. Cehia este lipsită la acest turneu de două piese de bază, ambii pivoți – Jan Vesely și Ondrey Balvin.

Pau Gasol a totalizat 26 puncte (9/10 din acțiune), 8 recuperări pentru 35 la eficiență. Ricky Rubio a adăugat 17 puncte, 5 pase decisive pentru învingători. Martin Kriz a replicat cu 11 puncte pentru Cehia.

Sergio Scariolo a dezvăluit faptul cu Alex Abrines nu a jucat în acest meci din pecauție. El a fost supus unui RMN în cursul serii de vineri (01.09), rezultatul fiind favorabil jucătorului. Staff-ul tehnic, împreună cu cel medical au decis să-l protejeze pe baschetbalistul lui OKC Thunder.

Dream Team-ul baschetului european la Cluj-Napoca.

Posted by 24 secunde on 2 Septembrie 2017

Spania a deschis excelent meciul. Formația iberică a marcat toate aruncările executate în primele opt minute și jumătate de joc efectiv.

Foto: Alina Cojocaru

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.