Spania s-a calificat în semifinalele EuroBasket 2017

Spania s-a calificat pentru a 10-a oară consecutiv între primele patru echipe ale Europei. Campioana în exercițiu a bătrânului continent a învins revelația EuroBasket 2017, Germania, scor 84-72. Confruntarea a fost transmisă în direct la TVR HD.

Germania a înscris primele șapte puncte ale confruntării și a reușit să se mențină în avantaj pe tabela de marcaj în secvența inaugurală. Cel mai mare avantaj al elevilor lui Chris Flemming a fost de nouă lungimi, scor 11-2. Spania a replicat și s-a apropiat la o singură posesie pe fondul contribuției lui Pau și Marc Gasol, autori a 14 din cele 16 puncte ale ibericilor din primul act. La prima pauză scorul era de 19-16.

Avantajul lui Schroder&co a urcat la șapte lungimi în debutul secvenței a 2-a. Spania a restabilit egalitatea la 27 prin Juancho Hernangomez. Campioana Europei a realizat un parțial de 14-2 cu care a preluat inițiativa, pentru prima dată în acest meci, în minutul 16 al confruntării. Finalul reprizei a fost sărac în realizări, germanii apropiindu-se la un singur punct, scor 34-33.

Repriza secundă a demarat favorabil lui Dennis Schroder, autor a două coșuri de trei puncte. Cele două echipe se aflau la egalitate, scor 50-50, în minutul 27 al partidei, după o nouă reușită a amintitului jucător de culoare din naționala Germaniei. Spania a reacționat cu un parțial de 12-0, incluzând 12 puncte consecutiv semnate de Marc Gasol. El a înscris 18 puncte în această secvență. Sfertul s-a încheiat în avantajul campioanei continentale, scor 65-53.

Ultimele zece minute au fost controlate de Spania. În replică, Germania a reușit câteva acțiuni impresionante în faza ofensivă, dar nu a izutit să replice cu aceeași constanță. Frații Gasol cu finalizarea, Rubio și Robriguez cu creativitatea, au permis Spaniei un final de partidă lipsit de emoții. Un nou meci în care Spania a lăsat impresia că joacă atât cât este nevoie pentru a-și apropia victoria.

Marc Gasol a totaliat 28 puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive, Pau Gasol a adăugat 19 puncte, 4 recuperări, iar Sergio Rodriguez a terminat cu 9 puncte și 7 pase decisive pentru Spania. Dennis Schroder a replicat cu 27 puncte, 8 pase decisive, 4 recuperări, iar Daniel Theis a totalizat 15 puncte, 4 recuperări pentru Germania.

Germania încheie EuroBasket 2017 între primele opt echipe. Este cel mai bun rezultat al acestei echipe în ultimii zece ani. Performanță remarcabilă la primul concurs după retragerea lui Dirk Nowitzki din echipa națională.

În semifinale, Spania se duelează cu învingătoarea confruntării ce opune Letonia și Slovenia. Penultimul act pe această ramură de tablou se va desfășura joi (14.09), cu începere de la ora 21.30, în direct la TVR HD.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Spania s-a calificat în semifinalele EuroBasket 2017

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.