Spania a anunțat lotul pentru EuroBasket 2017

Spania a anunțat lotul cu care se va prezenta la EuroBasket 2017. Similar anilor anteriori, la finele lunii iunie, antrenorul echipei naționale a ibericilor – Sergio Scraiolo – organizează o conferință de presă la sediul federației de specialitate (FEB) cu scopul de a prezenta lotul pentru turneul la care va participa naționala iberică.

Reunirea este programată peste exact o lună, la 28 iulie. EuroBasket 2017 demarează pe 31 august.

11 din cei 12 jucător cu care Spania va juca la Cluj-Napoca sunt:

Fundași – Ricky Rubio, Sergio Rodriguez, Sergio Llull, Juan Carlos Navarro
Extreme – Alex Abrines, Fernando San Emeterio
Pivoți – Marc Gasol, Pau Gasol, Nikola Mirotic, Willy Hernangomez, Juan Hernangomez

Antrenori asistenți au fost desemnați Jenaro Díaz, Jordi Fernández și Ángel Cañete.

Așasar, Spania vine la Cluj-Napoca cu opt jucători cu angajament activ în NBA. Între ei se numără toți cei cinci pivoți. Un jucător de la campioana Spaniei și MVP-ul sezonului în Euroligă, respectiv legenda secției de baschet de la FC Barcelona alcătuiesc lotul campioanei în exercițiu a Europei.

Absentează Jose Calderon, Felipe Reyes, Victor Claver, Serge Ibaka și Rudy Fernandez.

Juan Carlos Navarro a fost inclus în lot și ar putea depăși recordul de meciuri disputate în prima reprezentativă a Spaniei. Acesta este deținut de către San Epifanio (239 meciuri). La Bomba are 237 prezențe la activ.

Totodată, Scariolo a precizat că în perioada 16-23 iulie se va desfășura un cantonament în cadrul căruia vor participa următorii jucători: Pau Ribas, Pierre Oriola, Joan Sastre, Guillem Vives, Dani Diez, Xavi Rabaseda, Alberto Abalde, Ilmane Diop, Victor Arteaga, Quino Colom, Alberto Diaz, Jaime Fernandez, Ruden Guerrero, Nacho Llovet, Oriol Pauli și Sebas Sainz.

Dintre acești jucători se va alege al 12-lea component al naționalei Spaniei pentru EuroBasket 2017. Totodată, acești jucători vor alcătui nucleul de bază al echipei naționale a Spaniei în campania de calificare pentru FIBA Basketball World Cup 2019, care se va desfășura în cursul sezonului competițional, atunci când jucătorii din NBA nu vor participa.

Surprinde includerea lui Pau Ribas. Combo guard-ul lui FC Barcelona a ratat întreg sezonul 2016/17 din cauza unei accidentări grave (ruptură de tendon achilian). El este refăcut și ar putea fi inclus în lotul de 12 al campioanei în exercițiu a Europei.

Grupa de la Cluj-Napoca cuprinde echipele naționale ale Spaniei, Croației, Cehiei, Muntenegrului, Ungariei și României. Faza grupelor se desfășoară între 31 august și 7 septembrie anul curent. Primele patru clasate se califică pentru fazele eliminatorii ale EuroBasket 2017, programate a se desfășura între 8-17 septembrie, la Istanbul, Turcia.

Articole din aceeași categorie

2 comentarii On Spania a anunțat lotul pentru EuroBasket 2017

  • Ce super-jucatori o sa vedem la Cluj. Singura „pierdere” e Ibaka, dar nu ne putem plange cand ceilalti sunt 8 jucatori din NBA + best of Real, Valencia si Barca. De-abia asteeeeept 🙂

  • Dupa evolutiile din ultima parte a sezonului, absentele lui Reyes si Rydy Fernandez sunt … tot ce poate fi mai logic.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.