Sonny Weems a fost suspendat pe patru ani

28 septembrie 2017

NADO – agenția națională antidoping din Israel, a anunțat suspendarea lui Sonny Weems pe o perioadă de patru ani întrucât nu a respectat normele în vigoare pe parcursul unui control de rutină efectuat la începutul acestui an calendaristic.

De notat că Weems a fost legitimat de o echipă din China. Rămâne de văzut poziția FIBA în această situație. Dacă va fi pusă în aplicare, suspendarea are o durată de patru ani. Adică foarte probabil final de carieră pentru jucătorul în vârstă de 31 ani.

2 februarie 2017

Maccabi Tel-Aviv a anunțat că a reziliat contractul lui Sonny Weems, după ce acesta  nu a oferit probe în cadrul unui control antidoping. Decizia finală a fost luată cu întârziere însă în cele din urmă cu o zi înaintea următorului meci oficial.

Rămâne de văzut dacă WADA va cere FIBA suspendarea jucătorului.

30 ianuarie 2017

Sonny Weems este acuzat că a refuzat să efectueze un test antidoping și că nu s-ar fi prezentat ulterior la antrenamentul lui Maccabi Tel-Aviv. Informația a fost furnizată de presa din Israel la începutul acestei săptămâni.

Potrivit acelorași surse, Victor Rudd și Guy Mekel, alți doi componenți ai lui Maccabi Tel-Aviv, au fost convocați pentru un test antidoping. Ambii s-au conformat.

Dacă Weems într-adevăr nu s-a prezentat la testul antidoping, atunci consecința firească este ca FIBA să dicteze o suspendare împotriva jucătorului. Totodată, este de așteptat ca Maccabi să renunțe la contractul jucătorului american.

Jucătorul american are o cu totul altă poziție în legătură cu această situație. El a declarat următoarele:

„Nu am luat droguri în viața mea. Am fost testat de trei ori în NBA și de fiecare dată am fost curat.

Am stat șase ore și jumătate într-o încăpere și am oferit opt probe, dar mi s-a spus că substanța este prea diluată cu apă. Ceea ce se spune, că nu m-aș fi prezentat la un control antidoping, este o minciună.

Am plecat de la proba anti doping întrucât fiul meu, în vârstă de 3 ani, Atenas, mă aștepta singur, terifiat, la aeroport. Avionul lui a ajuns la ora 21:00, iar eu am ajuns la aeroport la ora 1:00. A stat patru ore între străini, între oameni pe care nici măcar nu i-a văzut în viața lui. A trebuit să plec pentru că fiul meu mă aștepta.

Îmi doresc să joc pentru Maccabi. Este echipa alături de care îmi imaginez viitorul. Vreau să câștig trofee alături de acest club.”

În vârstă de 30 ani, Weems are medii statistice de 11.6 puncte și 3.3 recuperări în 19 partide disputate pentru Maccabi Tel-Aviv în acest sezon de Euroligă.

Rămâne de văzut ce măsuri se vor lua în acest caz.

Foto: www.euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.