Slovenia e prima sfert finalistă la EuroBasket 2017

Slovenia este prima echipă calificată în sferturile de finală ale EuroBasket 2017. Formația antrenată de către Igor Kokoskov a triumfat în primul meci desfășurat la Sinan Erdem Dome din cadrul fazelor eliminatorii. Ex-iugoslavii au trecut de Ucraina cu scorul de 79-55. pe sferturi 26-17, 16-10, 26-16, 11-12.

Jocul nu a avut istoric, fiind controlat în permanență de sloveni. Aceștia au beneficiat de contribuții consistente din partea tridentului Prepelic, Doncic, Randolph. Astfel, s-a demonstrat că măcar pentru un meci, Slovenia nu depinde exclusiv de Goran Dragic. „Dragonul” a avut 5 puncte (2/12 din acțiune), 4 pase decisive și 4 recuperări în 21 minute de joc.

Slovenia a avut o apărare deosebit de eficientă, provocând multe erori în faza de construcție a ucrainienilor. Acest lucru a alimentat contraatacul și tranziția ofensivă a formației antrenate de Igor Kokoskov, rezultând multe puncte ușoare.

Anthony Randolph a totalizat 21 puncte, Luka Doncic a adăugat 14 puncte, 10 recuperări, 6 pase decisive, iar Klemen Prepelic a terminat cu 14 puncte, 3 pase decisive pentru învingători.

În replică, campion al României cu U-BT Cluj-Napoca, Max Pustozvonov a totalizat 11 puncte și 4 recuperări pentru Ucraina.

Slovenia se califică pentru a 6-a oară între primele opt echipe ale Europei. Precedentele datează din intervalul 2005-2013. Cea mai bună clasare datează din 2009, când Slovenia s-a clasat pe locul 4. Ex-iugoslavii revin între primele opt după ce a eșuat să se califice în sferturile de finală la ediția anterioară, desfășurată în 2015.

În antepenultimul act, Slovenia se duelează cu învingătoarea meciului ce opune Letonia și Muntenegru.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.