Slovenia se impune în duelul cu Finlanda

Slovenia a învins Finlanda, scor 81-78, în ultimul meci al zilei de sâmbătă (03.09) la Helsinki, contând pentru EuroBasket 2017. Scandinavii au avut o nouă prestație impresionantă, dar nu au izbutit să se impună după ce au depășit Franța în prima zi a competiției. Atmosfera a fost de senzație în capitala Finlandei.

Echipa lui Igor Kokoskov s-a desprins la zece puncte în prima repriză, scor 52-42, însă amfitrionii au replicat în secvența a 3-a pentru a se apropia la o singură posesie pe tabela de marcaj.

Lauri Markkanen a adus Finlanda la conducere, scor 78-77, cu 38 secunde înainte de finală, însă Goran Dragic a răspuns cu două libere pentru a schimba încă o dată situația la conducere. Anthony Randolph a marcat apoi un slam dunk pentru a desprinde Slovenia la trei puncte cu trei secunde înainte de final.

Henrik Dettman a cerut timp de odihnă, iar mingea a fost repusă în colțul opus, acolo unde Markkanen a încercat o aruncare de trei puncte prin care să restabilească egalitatea. El s-a accidentat în momentul finalizării, iar meciuri s-a terminat cu victoria Sloveniei.

Goran Dragic a totalizat 29 puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări, iar Anthony Randolph a terminat cu 10 puncte, 6 recuperări pentru Slovenia. Ex-iugoslavii au învins în condițiile în care au marcat doar patru coșuri de trei puncte și au terminat cu 17% la acest procedeu.

În replică, Lauri Markkanen a reușit 24 puncte, 7 recuperări, având 9/13 la aruncările din acțiune. Este încă neclar dacă el va putea să joace la următorul meci, programat în mai puțin de 24 ore. Sasu Salin a adăugat 11 puncte, 5 recuperări pentru Finlanda.

Slovenia este una dintre cele șase echipe care au 2-0 la general după primele trei zile de întreceri la EuroBasket 2017. În schimb, Finlanda are 1-1.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.