Slovenia a eliminat Spania, legenda baschetului european

Slovenia a pătruns în finala EuroBasket 2017 după o victorie categorică și o prestație entuziasmantă în fața legendarei echipe a Spaniei. Rezultatul final al confruntării ce a opus ultimele două echipe neînvinse ale competiției a fost de 92-72. Întâlnirea a fost transmisă în direct la TVR HD și TVR 2.

Jocul a fost controlat de băieții lui Igor Kokoskov. Aceștia au marcat cu generozitate de la mari distanță în primul sfert, unul pe care Spania l-a încheiat cu 0/6 de la trei puncte. Slovenia conducea cu scorul de 25-19 la prima pauză.

Secvența a 2-a a fost mai echilibrată nu doar prin prisma situației de pe tabela de marcaj, ci și pentru faptul că Spania a reușit să contrabalanseze raportul de forțe atât la nivelul ritmului, cât și a preciziei în execuție, fie că vorbim despre faza de construcție ori despre cea de finalizare. Cu toate acestea, aruncarea de trei puncte nu a funcționat prea bine pentru iberici, însă scorul la pauză era de 49-45.

Repriza a 2-a a demarat cu un forcing din partea ex-iugoslavilor. Aceștia au beneficiat de contribuții importante nu doar din partea lui Luka Doncic, Anthony Randolph și a lui Goran Dragic, dar și a altora precum Prepelic, Blazic și mai ales Vidmar. Cel din urmă a acoperit exemplar spațiul de trei secunde în ambele faze ale jocului și l-a pus în dificultate pe Marc Gasol, care a avut probleme cu greșelile personale. Slovenia s-a desprins la 16 lungimi cu zece minute înainte de final.

Sfertul al 4-lea nu a adus schimbarea, slovenii reușind să controleze situația pe tabela de marcaj. Aceștia au avut un procentaj fabulos la aruncările de la mare distanță și au continuat să fie mai energici, lucru vizibil atât în defensivă, cât și în duelurile fizice. Finalul confruntării a fost de înaltă ținută, Pau Gasol oferind un exemplu cu privire la faptul că un mare jucător știe să gestioneze cu clasă și înfrângerile dureroase. Acesta i-a îmbrățișat pe eroii Sloveniei, iar Igor Kokoskov a răspuns cu o atitudine cumpătată, fără să-și manifeste în public bucuria.

Anthony Randolph a avut 15 puncte, Goran Dragic a contabilizat 15 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, Klemen Prepelic a terminat cu 13 puncte, Gasper Vidmar a totalizat 12 puncte, 5 recuperări, iar Luka Doncic a avut 11 puncte, 12 recuperări și 8 pase decisive, fără posesie pierdută pentru Slovenia. Pau Gasol a răspuns cu 16 puncte, 6 recuperări, Ricky Rubio a adăugat 13 puncte, iar Marc Gasol a terminat cu 12 puncte, 10 recuperări și 4 pase decisive pentru Spania.

Spania se oprește în semifinale, similar ediției 2013, desfășurată tocmai în Slovenia. Ibericii vor juca pentru medaliile de bronz. Ar putea fi ultimul meci în echipa națională pentru Juan Carlos Navarro și Pau Gasol, la capătul unor cariere de senzație în slubja țării de proveniență.

Slovenia pătrunde în finala EuroBasket pentru prima dată în istorie. Este, așadar, cel mai bun rezultat pentru această națiune, care a îmbinat senzaționat entuziasmul lui Luka Doncic, cu calitatea inviduală a lui Goran Dragic – care se va retrage din echipa națională cu o finală de EuroBasket, plus valoarea adusă de naturalizatul Anthony Randolph, priceperea și experiența extraordinară a antrenorului Igor Kokoskov, respectiv cu un aport impresionant din partea celorlalți componenți ai echipei.

Vineri (15.09), Rusia și Serbia se duelează pentru celălalt loc în finala EuroBasket 2017.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Slovenia a eliminat Spania, legenda baschetului european

  • Pe lingă calitățile individuale deosebite ale celor trei staruri Slovenia etalează un joc colectiv deosebit. O ECHIPA unita în care doar Dragici mai derapează spre individualism, lucru de înțeles ținând cont de ușurință acestuia de a înscrie.
    SlovenIa arata acum ca o camioana. Sa vedem Cum vor face fata presiuniîn psihice datorate mizei, în fata unui adversar experimentat.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.