Situația la poziția 1 în Liga Națională pe echipe

Trei echipe din totalul de zece participante în actuala ediție a Ligii Naționale de baschet masculin nu au schimbat conducătorul de joc de la startul sezonului regulat. Fără a comenta prea mult pe marginea motivului, deoarece în fiecare caz particular există câte o explicație, vă invită să trecem în revista situația principalului conducător de joc (poziția 1) la fiecare protagonistă în parte.

Cluj, Mureș și Sibiu cu același conducător de joc pe tot parcursul sezonului. Și totuși…

U-BT Cluj-Napoca a început stagiunea cu Filip Adamovic. Acesta este în continuare în lot, dar echipa lui Mihai Silvășan mai adus un jucător capabil să acopere poziția 1. Este vorba despre lituanianul Vaidas Kariniauskas. Prin această legitimare, Clujul are trei străini capabili să joace conducător de joc. Al 3-lea este Aleks Rasic.

BC Mureș a început sezonul cu Goran Martinic. Acesta este în continuare în lot. Echipa antrenată de Barnabas Szaszgaspar s-a despărțit de Laszlo Polyak. În locul acestuia s-a consemnat revenirea în teren a lui Dani Popescu, după o absență de aproape un an din cauze medicale.

BC CSU Sibiu este singura echipă care nu a operat absolut nicio modificare la poziția 1. Acesta este acoperită în principal de către Igor Mijajlovic (foto, la minge). Alți doi mânuitori de minge evoluează sub comanda lui Dan Fleșeriu. Este vorba de Mirel Dragoste și Marcel Davis. Galben-albaștrii joacă în această structură de la începutul sezonului.

Șapte echipe au schimbat principalul conducător de joc

Steaua CSM EximBank București a renunțat la Cam Long. Acesta este un fundaș combo, însă el a fost principala opțiune la poziția 1 pentru militari. Locul lui a fost luat de către Morris Curry.

BCM U Pitești a început sezonul cu Myck Kabongo. Acesta a fost înlocuit cu Aleksandar Kostoski.

BC SCM Timișoara a început stagiunea cu Nikola Otasevic. Acesta a trecut în plan secundar, ieșind din rotația de bază după aducerea lui Dominique Rambo. Ordinea opțiunilor la poziția 1 s-a schimbat după venirea lui Jonte Flowers și plecarea antrenorului Nenad Mandic. Alb-violeții l-au înregimentat recent pe Lucas Tohatan, jucător ce evoluează la poziția 1.

CSM CSU Oradea s-a despărțit de Branko Mirkovic la încheierea parcursului european. Acesta și-a găsit angajamnt în Liga VTB. În prealabil, campioana l-a readus pe Will Franklin. Acesta și-a reluat rolul de principală opțiune la postul de conducător de joc.

Dinamo București a început stagiunea cu un fundaș american aflat la primul contact cu baschetul românesc. Este vorba despre Joe Tomasson. Locul său a fost luat de către Slobodan Dundjerski.

Phoenix Galați a început stagiunea cu Jamel Waters. El a fost înlocuit de alți doi americani care acoperă poziția 1. Este vorba despre Drew Brandon și Philip Miller. Cel din urmă pare să fie un shooter, însă va trebui să ne familiarizăm mai binecu el pentru a concluziona dacă într-adevăr este poziție 2 sau poate juca și 1.

SCM Universitatea Craiova a început sezonul cu Marko Marinoic și Filip Sepa. Ei au plecat, locul lor fiind luat de Baris Aktas și Tayloe Taylor.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.