Sito Alonso este noul antrenor al Barcelonei

FC Barcelona a anunțat numirea în funcția de antrenor principal a lui Sito Alonso. Cele două părți au semnat un acord cu valabilitate pentru următorii doi ani, cu opțiune pentru un al 3-lea.

Alonso s-a despărțit de Baskonia la distanță de un singur an de la începutul colaborării. De notat că gruparea catalană a avut de achitat clauza de reziliere a contractului lui Alonso, care se întindea până în vara anului 2018.

La singurul sezon alături de Baskonia, Alonso a fost semifinalist în campionat și cupă în Spania, respectiv sfertfinalist în Euroligă. El preia o formație care vine după cel mai modest sezon din istoria recentă, ce a cuprins eliminare în sferturile de finală ale campionatului, semifinalele cupei, respectiv ratarea playoff-ului în Euroligă.

În vârstă de 41 ani, Sito Alonso a devenit cunoscut în urma perioadei petrecute ca asistent al lui Aito Garcia Reneses, la Joventut Badalona. Aici una dintre cele mai importante activități a lui Alonso a fost munca depusă pentru a-l forma pe Ricky Rubio. În prealabil el a lucrat la un nivel inferior în calitate de antrenor principal.

După trei ani ca secund la Badalona, Alonso a fost promovat în funcția de antrenor principal al grupării amintite. Ulterior, el a condus următoarele echipe Gipuzkoa Basket, Bilbao Basket respectiv Baskonia Gasteiz. În plus, Sito Alonso a fost antrenor principal al echipei naționale de tineret (U20) a Spaniei în 2013, respectiv asistent al primei reprezentative la FIBA World Cup 2014.

În aceste condiții, posturile de antrenor principal rămase vacante la nivel de Euroligă au rămas la Maccabi Tel-Aviv, EA7 Milano și Baskonia Gasteiz. La această oră numele vehiculate drept principali candidați la cele două posturi sunt Neven Spahija la Maccabi, Simone Pianigiani la Milano, respectiv Pablo Prigioni la Baskonia.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.