Sito Alonso vs Dimitris Itoudis la conferința de presă după Meciul 2 al playoff-ului Euroligii

Sito Alonso, antrenorul lui Baskonia Gasteiz, a subliniat faptul că echipa sa nu primește respectul cuvenit după Meciul 2 al seriei pe care o dispută în playoff-ul Euroligii masculine – ediția 2017. Bascii au pierdut ambele prtide la Moscova, în fieful lui CSKA din localitate, după două încleștări deosebit de disputate.

Meciul 2 a fost decis de Kyle Hines, care a transformat două aruncări libere în penultima secundă de joc. Rezulttul final a fost de 84-82.

Iată ce a declarat Alonso:

„Sunt la primul sezon în funcția de antrenor principal al lui Baskonia. Am acceptat provocarea deoarece cunoșteam tradiția acestui club. În acest sezon ne-am câștigat dreptul de a juca în playoff situându-ne aproape în permanență între primele opt echipe ale competiției. Eu consider că merităm respect. Același respect pe care noi îl acordăm competiției, adversarului și arbitrilor. Noi nu primim acest respect.

Jucătorii sunt cel mai important element în baschet. Vreau să îmi protejez elevii. Îmi place jocul fizic, dar cel mai mult îmi place să avem parte de șanse egale. Este ultimul lucru pe care intenționez să îl remarc.”

Întrebat dacă face referire la faza care a decis Meciul 2, adică faultul fluirat la Hines, antrenorul bascilor a replicat:

„Nu. Fac referire la două meciuri în succesiune. Fac referire la 80 de minute de joc efectiv în care s-a întâmplat același lucru. Nu mă refer la o situație singulară.”

Replica lui Dimitris Itoudis, antrenorul lui CSKA Moscova nu s-a lăsat mult așteptată:

„Atunci când am condus cu 14 puncte, iar adversarul a apelat la unitatea a 2-a ca o ultima variantă de a întoarce situația, ne-am confruntat cu situații în care adversarii noștri se apărau 24 de secunde fără întrerupere cu mâna pe jucătorii lui CSKA. Toată lumea cere respect. Toată lumea spune că noi suntem cea mai bună echipă din Europa. În aceste condiții, dacă se cere respect, dar toți spun că noi suntem cei mai buni, în acest caz consider că și noi merităm respect.”

Seria se mută la Vitoria. Meciul 3 se dispută marți (25.04), fiind transmis în direct la DigiSport.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.