Sito Alonso va antrena Baskonia și în sezonul următor

Sito Alonso va antrena Baskonia Gasteiz și în sezonul următor. Informația a fost furnizată de presa locală, din Vitoria.

Gruparea amintită s-a calificat în semifinalele Ligii ACB după ce a avansat în playoff-ul Euroligii masculine în sezonul 2016/17, primul pentru Alonso în funcție. Potrivit Cadena Ser Vitoria, tehnicianul amintit a semnat vara trecută un contract cu valabilitate pentru un sezon cu opțiune de prelungire pentru al 2-lea. După calificarea în semifinale clauza a fost activată și Baskonia va miza pe antrenorul în vârstă de 40 ani și în sezonul 2017/18.

Informația este importantă în condițiile în care deja s-a vehiculat că Sito Alonso s-ar afla în fruntea listei lui FC Barcelona pentru funcția de antrenor principal. Catalanii doresc să renunțe la colaborarea cu Giorgios Bartzokas, iar Alonso și Sarunas Jasikevicius au fost considerați principali favoriți să-l în locuiască pe antrenorul grec.

De altfel, prin calificarea în semifinalele Ligii ACB, conform contractului semnat vara trecută, Baskonia poate să renunțe la cel de-al 2-lea an din contractul lui Sito Alonso numai dacă îl vor compensa pe acesta. Cert este că după un astfel de sezon, ce a cuprins playoff în Euroligă și șanse mari de calificare în finala Ligii ACB, conducerea clubului basc își dorește continuarea colaborării cu antrenorul care a ghidat echipa spre aceste rezultate.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.