Simone Pianigiani este noul antrenor al lui EA7 Milano

Simone Pianigiani este noul antrenor al lui EA7 Milano. Anunțul a fost făcut de agenția care îi reprezintă interesele tehnicianului italian la o zi după rezilierea contractului pe care acesta l-a avut alături de Hapoel Ierusalim.

Pianigiani se întoarce în țara natală după ce în prealabil a dominat baschetul italian la cârma lui Montepaschi Siena. În vârstă de 48 ani, amintitul antrenor a lucrat ultima dată în Lega Basket Serie A în sezonul 2011/13, când a cucerit al 6-lea titlu de campion al Italiei.

Cariera lui Pianigiani a cuprins un sezon alături de Fenerbahce Istanbul și unul cu Hapoel Ierusalim. De asemenea, el a pregătit naționala Italiei între 2009 și 2015.

Palmaresul lui Pianigiani cuprinde șase titluri de campion în Italia și unul în Israel. El a câștigat patru cupe ale Italiei și câte una în Turcia și Israel. De asemenea, a triumfat de cinci ori în SuperCupa Italiei și o dată în cea a Israelului.

Alături de Siena, Pianigiani a fost campion al Italiei la U20, de două ori la U18 și de două ori la U16.

Pianigiani a semnat un contract pe trei ani cu EA7 Milano. El preia această funcție de la Jasmin Repesa. De notat că lombarzii au contract cu Euroleague Basketball pentru următoarele nouă sezoane în competiția de top a Europei la nivel de club.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.