BC CSU Sibiu – Rotația românilor

BC CSU Sibiu este una dintre grupările care s-au orientat spre construirea unui lot de jucători care să corespundă noii prevederi din Regulamentul Specific al Ligii Naționale de baschet masculin. În sezonul competițional 2017/18, fiecare echipă din primul eșalon al țării va fi obligată să utilizeze pe parcursul primului sfert cel puțin un jucător român născut după data de 1 ianuarie 1995.

Conducerea clubului de pe Cibin, împreună cu staff-ul tehnic format din Dan Fleșeriu și Cătălin Vulc, a construit un lot de jucători alcătuit din 13 sportivi. Șase dintre aceștia sunt străini, cinci autohtoni au vârsta sub 23 ani în noul sezon competițional, iar doi români au peste 23 ani.

Cei doi veterani români sunt Radu Paliciuc (29 ani), respectiv Andrei Petică (24 ani). Tinerii autohtoni sunt Mirel Dragoste, Wilhelm Brosser, Daniel Banciu, Dragoș Gheorghe și Andrei Ene.

Rămâne de văzut cum va arăta rotația de bază a Sibiului în Liga Națională. Am avut ocazia să urmărim gruparea galben-albastră în dubla cu BK Pardubice din FIBA Europe Cup, acolo unde restricțiile din LNBM nu au avut valabilitate, fiind permisă utilizarea a cinci străini în permanență și implicit nu a fost obligatorie prezența unui autohton, fie el sub 23 ani ori peste această vârstă.

Astfel, CSU Sibiu a jucat cu opt oameni în ambele partide. Cei șase jucători străini, alături de Radu Paliciuc și Mirel Dragoste. Cel din urmă a avut o medie de zece minute pe partidă. Străinii și Paliciuc au jucat peste 22 minute pe partidă, Monyea Pratt având aproape 37 minute în medie pe meci.

Lucrurile se vor schimba în Liga Națională. Devine cât se se poate de limpede faptul că Dragoste va fi titular în angrenajul Sibiului, dar întrebarea este care va fi a 2-a opțiune la românul sub 23 ani. Este de așteptat ca acesta să fie Wilhelm Brosser, deoarece evoluează la perimetru, iar CSU are în lot mai mulți jucători străini la pozițiile 4-5.

Radu Paliciuc va deveni românul de bază din sfertul al 2-lea. Rămâne de văzut ce medie de minute va avea acest jucător în condițiile în care niciun alt român din lotul lui BC CSU Sibiu nu este la stautul de jucător consacrat în LNBM.

Foto: www.FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.