CSU Sibiu învinge la Oradea în manieră similară modului în care a pierdut bronzul în sezonul trecut

BC CSU Sibiu a învins CSM CSU Oradea în prima etapă din noua ediție a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Rezultatul final a fost de 73-72.

Partida de la Arena Antonio Alexe s-a desfășurat exsct în oglindă cu Meciul 3 al finalei mici din sezonul precedent. Atunci, CSM CSU Oradea s-a impus la Sala Transilvania cu scorul de 72-71, revenind de la un deficit de peste zece puncte și după ce a fost condusă aproape în permanență.

De această dată, Sibiul a condus o dată în primul sfertși o dată în cel de-al 2-lea. Formația antrenată de către Dan Fleșeriu a anulat un deficit de zece puncte și a trecut la conducere, scor 59-58, însă Oradea a revenit din nou în avantaj. CSM-ul conducea cu scorul de 72-66 și părea să aibă cale liberă spre victorie.

Sibiul s-a opus marcând ultimele șapte puncte ale partidei. Oradea nu a marcat în ultimele două minute ale confruntării și a irosit două aruncări libere, după care nu a reușit să trimită mingea în coș la ultima posesie, una de 2.7 secunde.

Oradea a jucat în primul sfert cu Bobe Nicolescu. Acesta nu a jucat nicio secundă în ultimele 30 minute de joc. Nici celălalt jucător U23 autohton din lotul CSM-ului nu a jucat. Este vorba despre Basti Ionescu.

Mirel Dragoste a bifat 12 minute, iar Wilhelm Brosser a petrecut un minut și jumătate pe parchet pentru CSU Sibiu. Ei sunt jucătorii U23 utilizați de către Dan Fleșeriu în această confruntare.

De notat că BC CSU Sibiu a avut 14-5 la punctele marcate pe contraatac. Asta în condițiile în care CSM Oradea a avut 14 posesii pierdute, oferind adversarului 11 intercepții. Un detaliu foarte important în soarta acestui meci, cunoscut fiind faptul că galben-albaștrii sunt extrem de atletici și pot marca cu ușurință în situații de contraatac sau tranziție ofensivă.

Kevin Kapers a totalizat 24 puncte, 3 intercepții, 3 recuperări, Tyler Laser a adăugat 16 puncte, 3 intercepții, iar Monyea Pratt a terminat cu 13 puncte, 9 recuperări, 9 pase decisive, 3 intercepții pentru CSU Sibiu.

În replică, Nemanja Milosevic a reușit 16 puncte, 8 recuperări în pofida unei probleme la degetul mare. Muhamed Pasalic a adăugat 15 puncte, 5 recuperări, Andrei Mandache a terminat cu 13 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții, iar Goran Gajovic a reușit 12 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive.

CSM CSU Oradea a jucat fără Martin Zeno. Americanul este accidentat la genunchi și va fi indisponibil o perioadă îndelungată.

CSU Sibiu a avut un număr de aproximativ 30 de susținători în meciul de la Arena Antonio Alexe. Aceștia s-au făcut auziți în multe momente.

În etapa a 2-a, CSM CSU Oradea se duelează cu Dinamo la București. În schimb, CSU Sibiu primește vizite echipei CSM Steaua București.

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.