CSU Sibiu câștigă Derby-ul Ardealului, își asigura prezența pe podium la încheierea sezonului regulat!

BC CSU Sibiu a obținut un succes important din mai multe puncte de vedere. Echipa antrenată de Dan Fleșeriu a câștigat pentru prima dată în acest sezon un Derby al Ardealului, cu U-BT Cluj-Napoca. În același timp, acest succes asigură galben-albaștrilor prezența pe podium la închierea sezonului regulat. De asemenea, prin acest rezultat, Sibiul a învins toate echipele din LNBM cel puțin o dată în actuala ediție de campionat. Rezultatul final a fost de 75-67.

Formația gazdă a condus pe parcursul primelor minute de joc, însă Clujul a preluat inițiativa spre jumătatea secvenței și nu a cedat-o până la finalul secvenței a 3-a. La jumătatea partidei scorul era de 38-33 pentru U-BT. Vlad Moldoveanu, Rolland Torok și Filip Adamovic au avut contribuții apropiate de cele obișnuite, însă Kyndall Dykes, Ousmane Barro și Vaidas Kariniauskas au prestat mult sub așteptări. De la gazde s-au remarcat Bogdan Popescu și Marcel Davis.

Elevii lui Mihai Silvășan au avut probleme la finalizare, în special din apropierea coșului, dar Sibiul nu a găsit ținta de la mare distanță, având 0/11 în primele 30 minute de joc efectiv. CSU Sibiu a egalat la 51 prin Chris Cooper, dar americanul a ratat libera suplimentară. Ousmane Barro a încris o liberă pentru a readuce formația oaspete în avantaj, scor 52-51, cu zece minute înainte de final.

Mirel Dragoste a adus Sibiul la conducere în deschiderea secvenței decisive la capătul unui contraatac condus de Kevin Hardy. Ambele echipe au avut multiple posesii pierdute în succesiune. Clujul a optat pentru o defensivă de tip zonă, în vreme ce Sibiul a jucat cu Mijajlovic, Davis, Dragoste și Hardy în același timp pe parchet, cel din urmă apărându-se la Moldoveanu.

De altfel, americanul Sibiului a marcat două coșuri de trei puncte în succesiune după ce primele 14 încercări ale galben-albaștrilor au rămas fără rezultat pe tabela de marcaj. A fost începutul unui parțial de 11-0 cu care gazdele s-au desprins decisiv pe tabela de marcaj. Finalul partidei a fost controlat de gazde, care au obținut un succes de răsunet, care aduce o poziție favorabilă pe tabloul de playoff, dar și un moral excelent într-un moment potrivit al sezonului.

Mihai Silvășan, antrenorul echipei din Cluj-Napoca, a fost eliminat pentru proteste repetate la adresa arbitrilor.

Marcel Davis a avut 19 puncte, 7 recuperări, Kevin Hardy a adăugat 17 puncte, 7 recuperări, 4 intercepții, iar Bogdan Popescu a încheiat cu 14 puncte pentru învingători. Filip Adamovic și Rolland Totork au replicat cu câte 15 puncte fiecare pentru Cluj.

Formația de pe Someș a jucat fără Aleksandar Rasic.

Remarcabilă atitudinea afișată de echipa sibiană în acest meci. Așa cum a arătat pe tot parcursul acestui sezon, desigur cu mici excepții, însă absolut toate echipele, inclusiv Clujul, au avut momente de slăbiciune, așa cum e firesc într-un sezon lung.

Formația din Cluj-Napoca a avut o prestație ofensivă extrem de modestă. Aici trebuie trecut procentajul de 40% la aruncările din acțiune, dar și numărul de 19 posesii pierdute. Este o consecință oarecum firească, fiind extrem de dificil pentru o echipă cu un avantaj atât de mare în ierarhia generală să găsească motivație în permanență.

Atmosfera din Sala Transilvania a fost din nou excepțională. Îmbrăcată aproape în întregime în culoarea galbenă, Sala Transilvania și-a purtat favoriții spre victorie, alături de apărarea deosebit de agresivă a elevilor lui Dan Fleșeriu, una pe care o resimt absolut toate echipele care vizitează Sibiul.

Foto: CSU Sibiu (Facebook)

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On CSU Sibiu câștigă Derby-ul Ardealului, își asigura prezența pe podium la încheierea sezonului regulat!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.