CSU Sibiu s-a calificat în semifinalele LNBM 2016/17

BC CSU Sibiu s-a calificat pentru prima dată după opt ani în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Formația antrenată de către Dan Fleșeriu s-a impus cu scorul de 82-68, în Meciul 5 al seriei cu BC Mureș. Partida s-a desfășurat la Sala Transilvania din Sibiu, în fața unei asistențe extrem de numeroase și a unei atmosfere remarcabile. Meciul a fost transmis în direct la DigiSport.

Jocul a demarat exact așa cum cele două echipe au prestat în primele patru meciuri ale seriei. Fără acțiuni colective care să elibereze omul pentru aruncări deschise. Mureșul a marcat primul coș al partidei, pe o reușită de la semidistanță, după recuperare ofensivă. Sibiul a înscris primele puncte pe tranziție ofensivă, după trei minute de joc. Gazdele au reușit să puncteze de la linia de pedepsă și pe tranziție pentru a se instala la conducere. Replica a venit de la Santa, autor a cinci puncte consecutive, iar Martinic a desprins formația din Tîrgu Mureș la două posesii în minutul 7. Fleșeriu a cerut timp de odihnă în condițiile în care backcourt-ul echipei sale nu a produs nimic pe tabela de marcaj. După reluare, Mijajlovic a adus opt puncte pentru formația gazdă, incluzând prima reșită de la mare distanță. Replia a venit de la Martinic, autor al unui coș de la distanță, respectiv Lazar. Oaspeții au marcat mai mult după recuperare ofensivă în această perioadă. Secvența inaugurală s-a încheiat cu scorul de 23-19, după ce Reed și Djapa au fost sancționați cu câte două greșeli personale.

Cooper a obținut multiple vizite la linia de pedeapsă, însă în măsura în care s-a avansat în joc, fără a fi odihnit, americanul a început să rateze. Markovic a replicat cu un coș de trei puncte și cu o reușită de sub coș după recuperare ofensivă, însă tranziția ofensivă a formației gazdă a continuat să producă puncte pe tabela de marcaj. De asemenea, Sibiul a dominat spațiul de trei secunde advers, de unde a cules multiple recuperări ofensive. Martinic a fost sancționat cu greșeală antisportivă, de pe urma căreia formația gazdă a trecut la conducere. Muntenegreanul a oprit un parțial e 9-0 al gazdelor cu două reușite de trei puncte. Popescu a provocat a 3-a greșeală personală la Djapa în minutul 17 al partidei, iar un minut mai târziu a provocat-o pe a 3-a și la Kalve. În prealabil letonul a adus echipa din Tîrgu Mureș înavantaj cu o reușită de pe semicerc. Formația gazdă afăcut vizite la linia de pedeapsă aproape la fiecare fază în vreme ce echipa din Sibiu nu a intrat nici măcar în penalizare (similar primului sfert). Repriza s-a terminat cu scorul de 42-37 în favoarea gazdelor.

Repriza secundă a început cu Markovic pe parchet. Gazdele s-au desprins la nouă puncte pe tabela de marcaj, iar Popescu a provocat a 4-a greșeală personală la Djapa în minutul 22 al partidei. Szaszgaspar a cerut timp de odihnă, iar la reluare Santa, Martinic și Reed au reds din deficit. Santa și Mijajlovic au fost sancționați cu câte un fault tehnic, primul ajungând la patru greșeli personale în minutul 25 al partidei. Mureșul a reușit să se apropie la un singur puncte pe tabela de marcaj, însă replica formației gazdă a venit imediat cu un coș de trei puncte urmat de o reușită pe contraatac. Diferența a urcat la șase lungimi în minutul 27 al partidei. Oaspeții au cerut timp de odihnă și după reluare au strâns la o singură posesie. Hardy a replicat după recuperare ofensivă, însă Mureșul a oferit o replică solidă la capitolul reușite după recuperare ofensivă. Sfertul al 3-lea s-a încheiat cu o ratare pentru Martinic, urmată de o reușită pentru Davis. Astfel, după 30 minute de joc, scorul a fost de 64-58 în favoarea gazdelor.

Sfertul 4 a început cu mai multe reușite după recuperare ofensivă în contul amfitrionilor. Laci Lazar a fost sancționat cu cea de-a 4-a greșeală personală în minutul 32. Mureșul nu a avut forța să se poată lupta în condițiile existente la Sala Transilvania, avantajul Sibiului crescând la un maxim de nouă puncte în minutul 33 al întâlnirii. Vizitatorii nu s-au mai apropiat de coș după lovitura încasată de Djapa. Reed și-a asumat mai multe acțiuni de la distanță și semidistanță, dar mingea nu a intrat în coș. Santa și Djapa au fost descalificați la jumătatea secvenței decisive pentru cinci greșeli personale. Gazdele au continuat să recupereze ofensiv și diferența a crescut la peste 15 puncte pe tabela de marcaj. Astfel, meciul s-a încheiat cu victoria echipei din Sibiu.

Mijajlovic a avut 23 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Marcel Davis a adăugat 17 puncte de pe bancă, iar Chris Cooper a încheiat cu 15 puncte, 10 recuperări pentru Sibiu. Goran Martinic a replicat cu 25 puncte, iar Laci Lazar a încheiat cu 11 puncte, 4 recuperări pentru Mureș.

Scorul general a fost de 3-2.

CSU Sibiu se duelează cu Steaua CSM EximBank București în semifinalele Ligii Naționale. Ardelenii vor beneficia de avantajul terenului propriu în această confruntare.

Foto: CSU Sibiu (Facebook)

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On CSU Sibiu s-a calificat în semifinalele LNBM 2016/17

  • Muresul a luptat eroic in primele trei sferturi, apoi a cazut si psihic cind si-a dat seama ca nu poate .. cistiga acest meci. Oricum a fost o mostra de infruntare baschetbalistica specifica campionatului nostru. Sa vedem acum ce va fi in semifinale, unde Oradea are de infruntat favorita la titlu, iar Sibiul va incerca sa mai treaca peste un reper..

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.