Oficial. Sergio Scariolo se întoarce la naționala Spaniei

7 mai

FEB a anunțat numirea lui Sergio Scariolo în funcția de antrenor al echipei naționale a Spaniei.

27 aprilie

Italianul Sergio Scariolo va fi din nou antrenorul echipei naționale a Spaniei. Informația a fost oferită de un post de radio din Spania și a fost preluată de mass-media iberică, respectiv de cea din Europa.

În vârstă de 54 ani, Scariolo a pregătit reprezentativa Spaniei între 2009 și 2012. Sub comanda acestuia, ibericii au câștigqat de două ori EuroBasket, în 2009 și 2011, respectiv o medalie de argint la Jocurile Olimpice, în anul 2012. De asemenea, Spania a fost eliminată în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din anul 2010.

scariolo

Scariolo a demisionat după Jocurile Olimpice de la Londra, iar locul său a fost preluat de Joan Orenga. Acesta a fost secundul lui Scariolo pentru o perioadă la naționala Spaniei. Cu Orenga, Spania a obținut bronzul la EuroBasket 2013, fiind eliminată în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din anul 2014, evenimeni pe care Spania l-a găzduit.

Presa europeană, precum și Pau Gasol, respectiv alți jucători importanți, au condamnat decizia federației iberice de a nu instala un antrenor în funcție deși de aflăm deja la sfârșitul lunii aprilie, iar următorul concurs pentru prima reprezentativă este programat pentru luna septembrie a anului 2015, EuroBasket 2015.

Scariolo este unul dintre puținii antrenori disponibili. Italianul nu are angajament după despărțirea de Laboral Kutxa Vitoria. Un alt nume vehiculat a fost cel al lui Joan Plaza, însă acesta are contract cu Unicaja Malaga.

Anunțul numirii oficiale a noului antrenor al echipei naționale a Spaniei este așteptat în cursul acestei săptămâni.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.