Serge Ibaka cedat la Orlando în schimbul tridentului Oladipo – Ilyasova – Sabonis

Serge Ibaka a fost cedat de Oklahoma City Thunder chiar în ziua NBA Draft 2016. Internaționalul spaniol cu origini africane a ajuns la Orlando Magic în schimbul a trei jucători.

Gruparea din Florida i-a trimis la OKC pe Victor Oladipo, Ersan Ilyasova și drepturile asupra lui Domantas Sabonis. Cle două echipe au confirmat mutarea.

Ibaka are 26 ani, măsoară 2.08 metri și evoluează la poziția 4. El are șapte sezoane în NBA, toate alături de Thunder cu peste 600 meciuri jucate și medii pe carieră de 11.6 puncte, 7.4 recuperări și 2.5 capace în aproape 29 minute pe partidă.

Oladipo este combo guard, măsoară 1.93 metri și are 24 ani. Are trei sezoane în NBA, toate alături de Orlando cu 224 partide disputate și medii pe carieră de 15.9 puncte, 4.4 recuperări și 4.0 pase decisive cu 1.6 intercepții în peste 33 minute. El va forma un tandem cu Russell Westbrook la OKC.

Ilyasova are 29 ani, măsoară 2.08 metri și este extremă. Turcul a acumulat o experiență de nouă sezoane în ligă, opt dintre ele la Milwaukee, iar ultimul împărțit între Detroit și Orlando. Are 544 meciuri jucate și medii pe carieră de 10.6 puncte, 6.0 recuperări și 1.1 pase decisive în 24 minute pe partidă.

Sabonis jr a fost ales de Orlando cu opțiunea a 11-a în NBA Draft 2016.

Rămâne de văzut în ce măsură acest schimb de jucători va influența decizia lui Kevin Durant, unul dintre cei mai prețioși agenți liberi pe piață în această vară. El a jucat întreaga carieră pentru Thunder. În schimb, vara acestui an consemnează o mărire substanțială la plafonul salarial și implicit a salariilor maxime posibile pentru jucători.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.