Serbia este noua campioană a Europei la U18 masculin

Serbia este noua campioană a Europei la nivel de juniori (U18) masculin. Performanța s-a consemnat pe 6 august, la Bratislava, acolo unde s-a desfășurat Campionatul European U18 masculin – ediția 2017.

În finala competiției, Serbia a depășit Spania cu scorul de 74-62. Jocul a demarat favorabil ibericilor, care s-au desprins la 18-11 în primul sfert. Ei conduceau la jumătatea finalei cu scorul de 29-28, însă Serbia a replicat cu un parțial de 21-11 în sfertul al 3-lea. În ultimele zece minute de joc s-au marcat 47 puncte la ambele coșuri, sârbii menținându-se în control până la capăt.

Marko Pecarski a totalizat 14 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive și 3 capace pentru 25 la eficiență în contul Serbiei. Replica a venit de la Sergi Martinez, autor a 23 puncte, 7 recuperări pentru 24 la eficiență.

Cele două echipe s-au confruntat direct și în ziua de deschidere a turneului din Slovacia. Atunci, adică într-un meci contând pentru faza grupelor, Spania s-a impus cu scorul de 76-70. Ulterior, sârbii nu au mai pierdut niciun meci.

De notat că Spania s-a calificat în finala competiției după victorii la limită cu Franța și Turcia.

Lituania a completat podiumul după ce a învins Turcia, scor 97-88, în finala mică. Partida a fost decisă după o repriză de prelungiri.

Serbia este a 4-a campioană diferită a Europei în ultimele patru ediții desfășurate la U18 masculin. Turcia e ultima care a câștigat două titluri consecutive, în 2013 și 2014. Ulterior au triumfat Grecia (2015) și Franța (2016).

Ultimul titlu continental U18 masculin cucerit de Serbia data din 2009.

Nikola Miksovic a fost desemnat MVP al Campionatului European U18 masculin Divizia A 2017. El a avut medii de 12.6 puncte, 5.9 recuperări, 1.3 pase decisive și 1.1 intercepții la acest eveniment. Totodată, Miskovic a fost cel mai bun marcator al finalei cu 23 puncte marcate.

Cvintetul ideal, îi cuprinde, lângă Miskovic, pe Sergi Martinez (Spania), Arnas Velicka (Lituania), Ragip Berke Atar (Turcia), respectiv Sani Campara (Bosnia, cel mai bun marcator al turneului).

Clasamentul final

1. Serbia
2. Spania
3. Lituania
4. Turcia
5. Italia
6. Franța
7. Grecia
8. Bosnia
9. Rusia
10. Finlanda
11. Germania
12. Ucraina
13. Muntenegru
14. Slovenia
15. Slovacia
16. Letonia

Ultimele trei clasate au retrogradat. De notat că Muntenegru a învins Slovenia cu 73-61 în meciul care a decis numele celei de-a 3-a retrogradate.

În locul celor trei au promovat Croația, Marea Britanie și Estonia. De notat că primele două au reușit să promoveze în primul eșalon al baschetului european în această vară și la U20 masculin.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.