Serbia s-a calificat în sferturile de finală ale EuroBasket pentru a 5-a oară consecutiv

Serbia a depășit Ungaria, scor 86-78, în optimile de finală ale EuroBasket 2017. Partida a fost controlată de sârbi, însă maghiarii au oferit o replică solidă pentru a încheia în notă pozitivă o campanie de succes pentru o țară care a revenit în elita baschetului european după o absență îndelungată.

Partida a demarat cu un schimb de coșuri, maghiarii având inițiativa pe tabela de marcaj pentru o posesie. Serbia a realizat apoi un parțial de 14-0, iar Ungaria a replicat ulterior cu unul de 9-0. Elevii lui Sașa Djordjevic au terminat primul act în avantaj, scor 24-16.

Ungaria a avut un sfert al 2-lea mai bun, câștigându-l la limită. Acest lucru a fost posibil în condițiile în care Hanga, jucător cu o medie de peste 17 puncte pe meci la EuroBasket 2017, nu a punctat celor în primele 20 minute de joc efectiv. El a fost apărat extrem de agresiv de sârbi. Maghiarii s-au apropiat de două ori la patru puncte, însă de fiecare dată Serbia a replicat prompt. Scorul la puază era de 48-41.

Secvența a 3-a a consemnat o nouă desprindere a sârbilor. Acești a s-au apărat eficient și au găsit soluții în faza de atac. Chiar dacă au alergat în permanență după adversar, elevii lui Stojan Ivkovic au oferit un baschet colectiv și au demonstrat încă o dată că sunt un grup unit. În pofida prestației modeste a lui Hanga, care nici nu a mai jucat în finalul partidei, Ungaria nu a căzut și găsit soluții pentru o prestație mai mult decât onorabilă.

Serbia a avut 63% la aruncările din acțiune. În schimb, Ungaria a replicat cu doar 44%. În plus, oamenii lui Djordjevic au dominat la recuperare (37-23), cu un rezultat echilibrat la recuperare ofensivă. De aici rezultă faptul că precizia la finalizare a făcut în mod evident diferența între cele două protagoniste.

Ognjen Kuzmic și Bogdan Bogdanovic au avut câte 17 puncte, primul cu 10 recuperări și 3 pase decisive, iar cel din urmă cu 6 pase decisive. Alți trei jucători au marcat peste 10 puncte pentru o echoă a Serbiei care a avut superioritate în spațiul de trei secunde.

Zoltan Perl a avut o prestație de excepție. El a totalizat 22 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive, Csaba Ferencz a adăugat 15 puncte (4/6 la trei puncte), iar David Vojvoda a terminat cu 11 puncte pentru Ungaria.

Serbia pătrunde pentru a 5-a oară consecutiv în sferturile de finală. Ultima medalie datează din 2009, argintul cucerit în Polonia. În schimb, Ungaria încheie o campanie de mare succes cu o calificare în optimile de finală, la revenirea la turneul final după 18 ani.

Următorul adversar al Serbiei este Italia.

Foto: www.sportando.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.