Serbia s-a calificat în finala EuroBasket 2017

Serbia s-a calificat pentru a 3-a oară într-o finală sub comanda lui Sașa Djordjevic. Formația amintită a depășit Rusia, scor 87-79, la capătul unui meci în care a condus în permanență, în cadrul căruia l-a pierdut pe conducătorul de joc Stefan Jovic. Semifinala EuroBasket 2017 a fost transmisă în direct la TVR HD și TVR 2.

Elevii lui Sașa Djordjevic au deschis jocul mai bine instalându-se la conducere prin reușitele lui Stefan Jovic și Bogdan Bogdanovic. Acest lucru a fost dublat de startul timid de partidă din partea lui Alexei Shved. Serbia s-a menținut în avantaj pe tot parcursul primului act, însă rușii au reușit să se mențină în permanență la 1-2 posesii în urmă. Vasilije Micic a marcat un coș în ultima secundă a sfertului de deschidere pentru a duce scorul la 25-20.

Secvența a 2-a a început cu un joc ofensiv al Serbiei axat în jurul lui Boban Marjanovic. Acesta a găsit ținta din acțiune și a bifat mai multe vizite la linia de pedeapsă, în condițiile în care Rusia a avut probleme în apărarea la acest jucător. Shved a replicat, bifând multe vizite la linia de pedeapsă. Jovic, Marjanovic și Bogdanovic au mărit ecartul la 14 lungimi în minutul 15. Sârbii au menținut acest avantaj până la pauză, Boban Marjanovic fiind protagonist al celei mai spectaculoase faze a reprizei cu o pasă fabuloasă pentru coșul lui Vladimir Lucic. Scorul la jumătatea întâlnirii era de 48-34.

Repriza secundă a demarat cu mai multe finalizări pe contraatac în contul Serbiei. Macvan și Jovic l-au servit pe Lucic, însă Rusia a replicat cu un parțial de 11-0 cu care s-a apropiat la doar cinci puncte în minutul 27 al partidei, forțându-l pe Sașa Djordjevic să ceară un timp de odihnă. Milosavjevic de pe semicerc, Marjanovic cu un slam dunk și Jovic după o pătrundere au refăcut avantajul Serbiei la peste zece lungimi în decurs de un minut. Serbia a rămas fără Jovic pentru ultimele 11 minute, acesta fiind incapabil să pună piciorul în pământ, fiind purtat pe brațe de colegi spre banca de rezerve. Scorul la intrarea în secvența a 4-a era de 66-57.

Rusia a început mai bine sfertul al 4-lea, reușind să se apropie la 66-61, însă Marko Guduric a replicat cu o aruncare de trei puncte la prima apariție pe parchet în acest meci, datorată accidentării lui Jovic. Elevii lui Bazarevich nu au cedat și au strâns la 69-65, însă Bogdanovic și Marjanovic au replicat la momentul oportun pentru sârbi. Shved nu a renunțat, continuând să aducă puncte pentru Rusia, iar Marjanovic a fost sancționat cu cea de-a 4-a greșeală personală. Rusia a strâns la două puncte, scor 75-73 în minutul 36 al partidei, însă Shved a ratat șansa de a-și aduce echipa la conducere după un timp de odihnă. Replica a venit de la Micic. Sârbii au fost sancționați cu trei faulturi în atac pe finalul confruntării, însă Bogdanovic a pus punctul pe i cu două acțiuni individuale de o precizie dezarmantă.

Bogdanovic a totalizat 24 puncte, 4 pase decisive, Marjanovic a adăugat 18 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, iar Lucic a încheiat cu 13 puncte, 8 recuperări pentru Serbia. Shved a totalizat 33 puncte, 5 pase decisive, alți trei jucători având cel puțin 10 puncte pentru Rusia.

Rusia va întâlni Spania în finala mică la EuroBasket 2017. Ex-sovieticii au obținut ultima medalie continentală în urmă cu șase ani. Meciul pentru medalia de bronz se dispută duminică (17.09), ora 17.00, în trasmisiune directă la Televiziunea Română.

Serbia pătrunde în finala EuroBasket pentru prima dată după opt ani. Este a 3-a finală pentru sârbi în ultimii patru ani, celelalte două fiind la FIBA World Cup 2014, respectiv la Jocurile Olimpice 2016. Dacă aceste finale au fost disputate în compania Statelor Unite ale Americii, de această dată oponent este Slovenia. Finala EuroBasket 2017 este în direct la TVR, duminică (17.09), ora 21.30.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Serbia s-a calificat în finala EuroBasket 2017

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.