Serbia bifează a 4-a calificare în semifinale în tot atâția ani

Serbia completează careul de ași al EuroBasket 2017. Vicecampioana olimpică și mondială în exercițiu a depășit Italia, scor 83-67. Partida a fost transmisă în direct la TVR HD și TVR 2.

Elevii lui Ettore Messina au început mai bine, instalându-se la conducere. Cele două echipe au mers cap la cap, primul act încheindu-se cu scorul de 18-17 în favoarea Serbiei. Jocul colectiv a dat roade în ambele faze pentru formația lui Sașa Djordjevic, lucru ce a condus spre un parțial de 26-16. Astfel, vicecampioana mondială și olimpică a intrat în avantaj de 11 puncte la vestiare, scor 44-33.

Sârbii au gestionat situația pe tabela de marcaj în sfertul al 3-lea. Italia a reușit să se apropie la opt puncte, însă nu a izbutit să pună adversarul sub presiune. Apărarea a funcționat de ambele părți, ecartul de 11 lungimi menținându-se la intrarea în secvența decisivă, scor 59-48.

Sfertul decisiv nu a adus schimbarea. Ambele echipe au găsit mai multe soluții să puncteze, dar ecartul nu a scăzut amenințător în niciun moment al jocului. Mai mult, Serbia a reușit un parțial de 7-0 cu care a mărit diferența la un nou maxim, de 18 lungimi.

Bogdan Bogdanovic a totalizat 22 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, Milan Macvan a terminat cu 13 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, Vladimir Lucic a izbutit 11 puncte, 4 recuperări, Dragan Milosavljevic a bifat 10 puncte, 6 recuperări, iar Boban Marjanovic a încheiat cu 10 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive pentru Serbia. În replică, Marco Belinelli a totalizat 18 puncte, iar Luigi Datome a terminat cu 15 pentru Italia.

Serbia se califică în semifinalele unei competiții de anvergură pentru a 4-a vară consecutiv. Toate aceste rezultate au fost posibile sub comanda lui Sașa Djordjevic. Este vorba despre medalia mondială de argint în 2014, locul 4 la EuroBasket 2015, respectiv medalia olimpică de argint în 2016.

De notat că Serbia este lipsită la EuroBasket 2017 de o sumedenie de piese importante. Este vorba despe Milos Teodosic, Stefan Markovic, Nemanja Nedovic, Nikola Jokic, Nemanja Bjelica, Miroslav Raduljica și alții.

În semifinale, Serbia se duelează cu Rusia. Meciul este programat pentru vineri (15.09), ora 21:30, în direct la TVR HD și TVR 2.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Serbia bifează a 4-a calificare în semifinale în tot atâția ani

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.