Seara de joi (09.04) a confirmat că în Euroligă se joacă întotdeauna la victorie

Seara de joi (09.04) a definitivat lista echipelor calificate în playoff-ul Euroligii masculine. Cele mai importante meciuri ale ultimei etape din TOP 16.

Fenerbahce Ulker Istanbul a depășit pe Anadolu Efes cu scorul de 83-72 în meciul de deschidere al rundei. Echipa lui Zeljko Obradovic a controlat jocul în permanență pentru o victorie meritată și convingătoare în fața marii rivale. Andrew Goudelock a avut 24 puncte, iar Bogdan Bogdanovic a adăugat 17 puncte pentru învingători.

fener

În urma acestui eșec, Efes a stat la mâna lui Unicaja Malaga, liderul din Liga ACB, echipă eliminată din cursa pentru calificare. Formația pregătită de către Joan Plaza a primit vizita echipei Laboral Kutxa Vitoria, care avea nevoie de victorie pentru a obține calificarea în playoff. Malaga a fost echipa mai bună și a obținut o victorie de palmares, scor 93-84. Ryan Toolson a izbutit 17 puncte pentru învingători.

Ordinea finală la primele patru poziții în Grupa F ca urmare a rezultatelor din ultima etapă este următoarea:

1. CSKA Moscova (12-2)
2. Fenerbahce Ulker Istanbul (11-3)
3. Olympiacos Pireu (9-4, joacă vineri)
4. Anadolu Efes Istanbul (6-8)

Locul al 5-lea i-a revenit lui Laboral Kutxa (6-8). Efes a avut un coșaveraj superior în confruntările directe, cele două împărțindu-și victoriile.

Interesant este faptul că meciul dintre echipele spaniole s-a desfășurat la târziu decât cel dintre formațiile turcești. În pofida acestui aspect, Malaga și-a apărat corect șansele, așa cum a făcut-o și Fenerbahce. O dovadă clară că Euroleague Basketball nu a programat jocurile la aceeași oră deoarece a avut convingerea că păstorește o competiție corectă.

În schimb, la nivelul Grupei E, situația a fost complet diferite. Trei echipe se aflau în dispută pentru acontarea ultimelor două locuri disponibile. Cel mai important meci s-a desfășurat la Berlin, unde Alba a primit vizita lui Maccabi Tel-Aviv. Israelienii s-au apărat exemplar preț de 40 de minute și au controlat meciul pentru o victorie convingătoare, scor 73-64, care le asigură prezența în playoff-ul competiției pe care au câștigat-o în sezonul trecut. Devin Smith a avut 28 puncte, incluzând șapte coșuri de trei puncte, demonstrând încă o dată că este unul dintre cei mai strălucitori jucători din Euroligă la ora actuală.

În urma acestui rezultat jocul de la Belgrad a devenit inutil în cursa pentru calificare. Steaua Roșie a învins la limită, scor 69-68, pe Panathinaikos Atena. În pofida acestui eșec, elenii s-au calificat în sferturile de finală grație unui coșaveraj superior pe baza rezultatelor directe (1-1 în jocurile directe) cu Alba Berlin.

Așadar, Maccabi Tel-Aviv (9-5) termină TOP 16 pe locul al 3-lea în Grupa E, iar Panathinaikos Atena (7-7) a ocupat locul al 4-lea. Rămâne de stabilit ordinea la primele două poziții, Real Madrid și FC Barcelona având același bilanț (10-3) înaintea ultimei etape. În caz de egalitate avantajul este de partea madrilenilor.

Tabloul playoff-ului Euroligii în acest moment se prezintă în felul următor:

Real Madrid/FC Barcelona vs Anadolu Efes Istanbul
FC Barcelona/RealMadrid vs Olympiacos Pireu
Fenerbahce Ulker Istanbul vs Maccabi Tel-Aviv
CSKA Moscova vs Panathinaikos Atena

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.