Pe scurt despre meciurile penultimei etape din faza inaugurală a LNBM

Etapa cu numărul 21 din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2015/16 a consemnat o serie de rezultate interesante. Semnificația acestora are impact fie în clasament, fie unul de moral pentru părțile implicate.

CSM CSU Oradea s-a impus la Mediaș, în fieful lui Gaz Metan. Rezultatul final a fost de 93-76, într-o partidă controlată de bihoreni în întregime. Elevii lui Cristian Achim au înscris 16 coșuri de trei puncte cu un procentaj de peste 50% și au rotit întreaga echipă, fiecare dintre jucători reușind să puncteze. Bogdan Țîbîrnă a absentat din angrenajul bihorenilor și de această dată. De cealaltă parte, Paul Graham a debutat, iar Ionuț Drăgușin a avut o partidă extrem de productivă din punct de vedere statistic. Uros Petrovic nu a debutat pentru Gaz Metan, echipă ce s-a despărțit de Florin Popa, ajuns la Craiova.

În urma acestui succes, CSM CSU Oradea (16-5) își asigură prima poziție în clasament la încheierea fazei inaugurale a sezonului regulat. Este primul loc 1 din istoria grupării bihorene, chiar dacă vorbim despre ceva ce nu se premiază.

SCM U Craiova a dispus de U BT Cluj-Napoca, scor 91-81. A fost un duel între două echipe calificate pentru grupa valorică A, locurile 1-6, în faza a 2-a a sezonului regulat. Oltenii au controlat situația pe tabela de marcaj, chiar dacă Clujul a început sfertul 4 extrem de bine și s-a apropiat la o singură posesie pe tabela de marcaj. Darius Hargrove a avut 27 puncte la primul meci jucat împotriva fostei sale echipe. În schimb, Branko Jorovic a avut cea mai bună prestație în echipamentul Clujului, autor a 18 puncte și 9 recuperări.

Clujul are 14-7, iar Craiova ajunge la 13-8. Ardelenii primesc vizita lui BC Mureș în ultima etapă. În schimb, oltenii se deplasează la Galați.

Vorbind de localitatea de la malul Dunării, Phoenix a realizat o nouă surpriză de proporții. Echipa pregătită de Florin Nini a depășit pe BC Mureș cu scorul de 83-74. Lipsită de Steve Sir, plecat în Canada pentru a asista la nașterea celui de-al 2-lea copil, echipa gălățeană a beneficiat de 26 puncte din partea lui Milos Bojovic. Echipa din Târgu-Mureș a susținut acest meci fără Alhaji Mohammed, fiind lipsită în continuare de Ivan Ivanovic și Laszlo Polyak. În plus, Dani Popescu este în continuare indisponibil.

Așadar, Phoenix Galați a învins trei din primele patru clasate în ierarhia generală a Ligii Naționale. Echipa lui Florin Nini a învins U BT Cluj și Steaua, iar acum pe BC Mureș. O performanță impresionantă pentru o debutantă în primul eșalon. Gălățenii au pierdut la prelungiri cu liderul, CSM CSU Oradea. În ultima etapă, Phoenix primește vizita Craiovei. Mureșul evoluează la Cluj în ultima rundă a fazei de deschidere a LNBM.

Steaua CSM EximBank București a obținut cea de-a 5-a victorie consecutivă. Militarii au depășit pe Energia Târgu-Jiu cu scorul de 75-62. Jocul a fost controlat de bucureșteni care au exploatat absența unei poziții 4 în echipa adversă. Energia s-a despărțit, din diferite motive, de Lazar adosavljevic și Lamont Mack, fără să găsească înlocuitori până la ora amintitului meci. Pani Barac își continuă ascensiunea și dă semnale tot mai evidente de revenire la forma din sezonul precedent. Croatul a avut 19 puncte și 4 pase decisive în această confruntare.

În urma acestui rezultat, Steaua are 14-7 la general, similar Clujului și Mureșului. În schimb, Energia are 9-12 la general. Ultima etapă programează deplasarea bucureștenilor la Timișoara, iar Energia va primi vizita Piteștiului.

Dinamo București a depășit pe CSU Atlassib Sibiu cu scorul de 90-78. A fost un meci controlat de ofensiva bucureștenilor. Aceștia au beneficiat de controbițiile consistente ale lui Marko Sutalo și Nenad Sulovic, autori a 43 puncte, 13 pase decisive și 11 recuperări. De asemenea, Vlad Corpodean a contribuit cu trei reușite de pe semicerc. Sibiul a resimțit absența lui Octavia Popa Calotă. Pe de altgă parte, DeSharick Guidry a debutat pentru galben-albaștri. El a evoluat în locui lui Michael Harrison.

După acest meci, Dinamo are 10-11 la general, iar Siviul ajunge la 13-8. Bucureștenii au întrerupt o serie de patru înfrângeri consecutive și evoluează la Mediaș în ultima etapă. În schimb, Sibiul joacă tot în deplasare, la Oradea.

BC SCM Timișoara a obținut o vicgtorie importantă în fața lui BCM U Pitești. Confruntarea contează în lupta pentru evitarea retrogradării, bănățenii impunându-se cu scorul de 85-69. Jocul a fost controlat de bănățeni, care nu s-au văzut conduși nici măcar o secundă în această partidă. Dalibor Djapa și Slobodan Dundjerski au revenit în angrenajul Timișoarei după absențele de la precedentul meci. În schimb, Piteștiul a jucat din nou în cinci jucători străini după ce a renunțat la Tauras Jogela și Viatcheslav Bobrov.

Leii din Banat obțin a 3-a victorie în ultimele patru meciuri și ajung la 5-16 la general. În schimb, Piteștiul are 8-13 la general, însă are o penalizare de trei puncte. Prin urmare, cele două sunt la egalitate de puncte. În partida tur, Piteștiul a învins cu 12 puncte. Așadar, se anunță o luptă interesantă pentru evitarea locului 11, retrogradant, în faza a 2-a a LNBM. În ultima etapă a fazei inaugurale, Timișoara primește vizita Stelei, iar Piteștiul se deplasează la Târgu-Jiu.

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.