Sașa Djordjevic: „Eu i-am cerut lui Teodosic să nu participe la EuroBasket 2017”

Sașa Djordjevic, antrenorul echipei naționale a Serbiei, a declarat că el i-a cerut lui Milos Teodosic să nu participe la EuroBasket 2017. Anunțul a fost făcut de către tehnicianul ajuns la vârsta de 50 ani în cadrul unui interviu acordat MozzartSport.

„Decizia a fost a mea. O spun pentru prima dată în public. Nu vreau să mă ascund în spatele lui Milos. Cert este că el nu a fost pregătit corespunzător pentru un astfel de turneu după un sezon istovitor cu echipa de club. Trebuie să avem grijă de sănătatea jucătorilor. Întotdeauna am știut că avem nevoie de ei dincolo de o competiție precum EuroBasket. I-am spus să nu participe la acest turneu și l-am asigurat că îmi voi asuma responsabilitatea orice s-ar întâmpla. A fost de acord și a fost recunoscător pentru că l-am protejat de un turneu solicitant pentru el tocmai înaintea trecerii în NBA. Ne-am înțeles reciproc pozițiile.” a declarat cel poreclit Sale Nacionale.

Teodosic este component al echipei naționale de seniori a Serbiei din anul 2007. El a participat la EuroBasket 2007, 2009, 2011 și 2015. De asemenea, are două participări la FIBA World Cup, în 2010 și 2014, respectiv o participare la Jocurile Olimpice, în 2016. Teodosic are câte o medalie de argint europeană (2009), mondială (2014) și olimpică (2016). De asemenea, are un loc 4 la EuroBasket 2015 și un loc 4 la FIBA World Cup 2010.

Reamintim faptul că Serbia a fost lipsită de aproape o echipă întreagă la EuroBasket 2017. Vorbim despre:

Poziția 1 – Milos Teodosic, Stefan Markovic, Nemanja Nedovic
Poziția 3 – Nikola Kalinic, Marko Simonovic
Poziția 4 – Nikola Jokic, Nemanja Bjelica
Poziția 5 – Nikola Milutinov, Miroslav Raduljica

În pofida absențelor numeroase, Serbia a jucat a 3-a finală de competiție majoră în ultimii patru ani. Echipa antrenată de Sașa Djordjevic a pierdut în marea finală cu Slovenia.

De notat că Djordjevic are cel puțin o finală de EuroBasket, FIBA World Cup și Jocurile Olimpice ca jucător. El a repetat aceste performanțe și din postură de antrenor.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Sașa Djordjevic: „Eu i-am cerut lui Teodosic să nu participe la EuroBasket 2017”

  • Cind era Yugoslavia ne obișnuisem ca băteau, dar acum cind au rămas doar o bucățică este impresionant felul în care sunt ei organizați, mentalitatea lor și perpetuarea încrederii ca sportul este o posibilitate de a Îți croi un drum în viața.
    La noi ăsta lipsește cel mai mult, credința că poți să trăiești din sport. Drept este ca la noi nici lucrurile nu sunt așa drepte cum sunt la ei și din păcate nici oamenii.
    Unde o sa vedem noi vreodată un antrenor care sa se comporte ca Djordjevici!!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.