Sarunas Jasikevicius are un acord cu Zalgiris Kaunas. Barcelona, Milano și Maccabi continuă căutările pentru noul antrenor!

Presa din Lituania a anunțat faptul că Sarunas Jasikevicius a ajuns la un acord cu conducerea lui Zalgiris Kaunas pentru continuarea colaborării. Legenda baschetului european a acceptat oferta în valoare de 500.000 euro/sezon, cea mai mare oferită în istoria clubului pentru un antrenor.

Jasikevicius este cotat, deși are un singur sezon întreg ca antrenor principal, drept unul dintre cei mai tentanți tehnicieni din baschetul european. Potrivit presei din Spania și Israel, el se află pe lista lui FC Barcelona și Maccabi Tel-Aviv pentru funcția de natrenor principal.

Se pare că Saras, deși tentat să antreneze echipele alături de care a câștigat Euroliga din postură de jucător, dorește să recompenseze încrederea celor de la Zalgiris cu încă un sezon. De altfe, salariul este extrem de tentant în contextul în care poate să câștige jumătate de milioan de euro la el acasă.

De notat că Zalgiris Kaunas a dominat sezonul baschetbalistic în Lituania și a cucerit cel de-al 7-lea titlu național consecutiv. În plus, balticii au avut o campanie solidă în Euroligă. Cu al 15-lea buget din competiție, Jasikevicius a obținut 14 victorii din 30 partide disputate și s-a clasat pe locul al 10-lea, din totalul de 16 poziții.

În aceste condiții, FC Barcelona – care l-a concediat pe Georgios Bartzokas, trebuie să se reorienteze. Astfel, cele mai vehiculate nume sunt ale celor mai longevivi antrenori din baschetul iberic – Aito Garcia Reneses și Pedro Martinez. De nott că Aito este foarte aproape de un contract în Germania, cu Alba Berlin. În schimb, Martinez a ghidat-o pe Valencia spre finala Cupei Spaniei și a EuroCup, respectiv spre finala Ligii ACB și o calificare în următoarea ediție a Euroligii masculine.

Pe de altă parte, Maccabi Tel-Aviv continuă negocierilecu David Blatt. Cele două părți sunt destul de departe de semnătură în condițiile în care antrenorul este dispus să accepte un salariu diminuat cu 300.000 euro pe sezon cu condiția de a i se permite să iasă din înțelegere dacă primește o ofertă nu doar din NBA, ci și din Euroligă. Maccabi este de acord să-i permită lui Blatt să accepte orice ofertă din NBA, dar nu acceptă aceeași idee referitor la Euroligă.

Astfel, se anunță în continuare o vară interesantă la nivelul băncilor tehnice din Euroligă. E cert că anumite formații merg pe mâna actualilor antrenori, însă pe de altă parte formații precum Barcelona, Maccabi, Milano, iar altele, precum Olympiacos și Anadolu Efes nu au confirmat încă continuarea cu actualul antrenor, după ce nu au atins cel mai bun rezultt posibil în competiția internă, chiar dacă au avut rezultate remarcabile în Euroligă.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.