Șapera, omul care învinge Clujul

Hristu Șapera este fără discuție un nume cu care U BT/Mobitelco Cluj-Napoca nu își dorește să se întâlnească. Antrenorul bucureștean a bifat o nouă victorie în fața echipei din Someș.

Tehnicianul în vârstă de 34 ani a obținut cea de-a 8-a victorie din totalul de 11 partide disputate împotriva echipei clujene. Aflat la cel de-al 4-lea sezon în calitate de principal la o echipă din prima ligă a României, Șapera a reușit că învingă Clujul cel puțin o dată în fiecare sezon.

pitesti

În sezonul 2011/12, alături de CSM Bucureti, a împărțit victoriile cu Clujul în sezonul regulat. Atunci Șapera s-a duelat cu Marcel Țenter, fiecare impunându-se pe teren propriu.

În stagiunea 2012/13 s-au consemnat trei dueluri între Șapera și Cluj. Prima s-a consumat în Cupa României, fiind adjudecată de ardeleni. În schimb, CSM București a triumfat în dublă manșă la nivelul Ligii Naționale în confruntările cu echipa clujeană, antrenată la acea vreme de Niksa Bavcevic.

Sezonul competițional 2013/14 a consemnat patru confruntări între Șapera și Cluj. În campionat victoriile au fost împărțite, pentru ca în cupă noua echipă a antrenorului în vârstă de 34 ani, BCM U Pitești, să câștige de două ori. În această stagiune antrenor a fost Dorin Pintea.

În fine, până la această oră, în sezonul 2014/15, Șapera are 2-0 în confruntările cu U BT Cluj-Napoca. În prima partidă antrenor a fost Pintea, pentru ca în cea de-a 2-a să fie Țenter.

Așadar, Șapera are 6-2 în duelurile cu Clujul în campionat, respectiv o calificare în dauna acestei echipe la nivel de cupă. De asemenea, Șapera pleacă învingător din Cluj pentru a 3-a oară. Primele două victorii s-au consemnat în Sala Horia Demian, iar cea de-a 3-a în noua sală polivalentă din orașul ardelean. Pe de altă parte, aceasta este a 5-a victorie în șase meciuri împotriva Clujului de la preluarea echipei argeșene de către Șapera.

Succesul repurtat de Șapera în cursul serii de duminică (15.02) este unul extrem de prețios pentru echipa argeșeană, care bifează al 2-lea rezultat pozitiv consecutiv la limită. În plus, BCM U Pitești pornea în mod destul de evident cu șansa a 2-a în această partidă în condițiile în care a jucat în deplasare și a făcut-o pe terenul unei echipe ce avea o serie activă de opt victorii consecutive și mizează pe o rotație de zece jucători, cea mai adâncă din Liga Națională la ora actuală.

Foto: DigiSport 3

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.